in

Boris Johnson nu renunță la libertatea totală de pe 21 iunie. Ce l-ar putea face pe premierul britanic să se răzgândească…

Boris Johnson spune că nu există încă niciun fel de date care să arate că „Ziua Libertății” din 21 iunie nu poate fi respectată.

Premierul britanic a insistat astăzi, 7 iunie, că „Ziua Libertății” va avea loc pe 21 iunie, în ciuda solicitărilor specialiștilor medicali de a amâna ridicarea distanțării sociale, până când mai multe milioane de britanici vor fi vaccinați complet.

Purtătorul de cuvânt oficial al prim-ministrului a declarat că guvernul se aștepta la creșterea cazurilor după relaxarea din luna mai, iar miniștrii vor „privi foarte atent datele de săptămâna următoare”.

Declarația a apărut pe fondul apelurilor tot mai intense pentru amânarea relaxării restricțiilor din 21 iunie, scrie Daily Mail, un fost consilier științific al guvernului afirmând că varianta indiană ar însemna că restricțiile trebuie să continue pentru câteva săptămâni, iar vaccinarea copiilor între 12 și 16 ani să fie inclusă în programul național.

Boris Johnson despre ridicarea totală a restricțiilor pe 21 iunie: „Trebuie să mai așteptăm un pic”

Sir David King a declarat că datele arată „în prezent” că planurile de reducere a restricțiilor trebuie amânate „imediat”.


El a declarat pentru Sky News că spitalizările cu COVID-19 „cresc”. Cifrele Ministerului Sănătății arată că în spitalele din Marea Britanie sunt internate 932 de persoane, pe 3 iunie, cea mai recentă dată disponibilă, o creștere cu aproximativ 7,5% față de 867, din săptămâna precedentă.

Sir David a spus: „Sunt foarte reticent să spun că nu ar trebui să ieșim din lockdown pe 21 iunie, și ar fi înțelept pentru guvern să anunțe imediat o amânare a relaxării, astfel încât să putem planifica cu toții perioada de după 21 iunie”.

Purtătorul de cuvânt al lui Boris Johnson a declarat astăzi: „În datele din prezent nu există nimic care să sugereze că pasul patru nu poate merge mai departe la cea mai apropiată dată. Dar trebuie să ne uităm foarte atent la datele de săptămâna următoare.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 2.8]
Un spion condamnat la moarte de Ceaușescu cere reabilitarea. Trăiește în Anglia, sub o altă identitate

Ambasadorul Marii Britanii în Spania pune bomboana pe coliva turismului: „Este improbabil înainte de august”