in

Boris Johnson: „Numărul morților va fi de două ori mai mare decât în primăvară dacă nu intrăm în lockdown”

Boris Johnson le va spune parlamentarilor astăzi, 2 noiembrie, că decesele din cauza COVID-19 vor fi „DE DOUĂ ori mai multe” decât în primăvară, cu excepția cazului în care parlamentul va vota pentru lockdown.

Totul se petrece pe fondul revoltei unora dintre conservatori care nu doresc ca țara să intre într-un al doilea blocaj, scrie Daily Mail.

Boris Johnson va încerca să față revoltei din propriul partid, avertizând că numărul deceselor provocate de coronavirus în această iarnă ar putea fi de două ori mai mare decât în primăvară fără măsuri luate imediat.

Prim-ministrul urmează să facă o declarație în Camera Comunelor, în această după-amiază, unde va spune că nu există „nicio alternativă” decât impunerea a patru săptămâni de restricții în toată Anglia, pentru a combate virusul.

Ministrul de Finanțe, Rishi Sunak, a încercat să-i convingă pe conservatorii furioși, în această dimineață, insistând că măsurile de blocare vor fi încheiate legal pe 2 decembrie.

Boris Johnson anunță al doilea lockdown național. Magazinele neesențiale, barurile, restaurantele și sălile de sport se închid. Școlile și universitățile rămân deschise


El a spus că „speranța și așteptările” sunt că virusul va fi la un nivel suficient de mic până atunci, pentru a se ușura restricțiile.

Cu toate acestea, miniștrii avertizează în că lockdown-ul s-ar putea întinde până luna viitoare, dacă cifrele internărilor rămân ridicate și că nu pot fi făcute predicții pozitive pentru Crăciun.

Sir Keir Starmer a declarat că laburiștii vor vota cu guvernul, ceea ce înseamnă că lockdownul va trece probabil de parlament, mai scrie Daily Mail.

De cealaltă parte, Sir Graham Brady, președintele Comisiei 1922, a conservatorilor, declarat pentru BBC Westminster Hour: „Cred că aspectul restricțiilor care mă deranjează cel mai mult ar fi gradul de intruziune în ceea ce de obicei vedem drept drepturi fundamentale ale omului; libertatea de asociere, dreptul la viața de familie, chiar și acum, Guvernul ne spune cu cine putem dormi sau nu, în funcție dacă sunt considerați a fi într-o relație stabilită.”

„Dacă ar fi luate astfel de măsuri în orice țară totalitară din întreaga lume, am denunța-o ca pe o formă a răului. Iar aici, eliminarea libertăților fundamentale ale oamenilor se produce aproape fără comentarii”.

Circa 80 de deputați conservatori se gândesc să se răzvrătească împotriva premierului Johnson, potrivit The Telegraph, ceea ce înseamnă că acesta ar trebui să se bazeze laburiști pentru a-l trece legea noilor restricții.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

printul william

Prinţul William, testat pozitiv. A ţinut informaţia secretă pentru a nu-i alarma pe britanici

Primul britanic infectat cu COVID-19 a murit. Avea 26 de ani și predase engleza la un colegiu în Wuhan, locul de unde a pornit pandemia