in

Boris Johnson, presat să demisioneze de proprii parlamentari. Cine ar putea fi următorul prim ministru

Boris Johnson, presat să demisioneze de proprii parlamentari. Cine ar putea fi următorul prim ministru

Premierul britanic Boris Johnson luptă pentru a-și consolida mandatul, pe fondul unei revolte a propriilor parlamentari, supărați pentru petrecerile organizate în izolare la reședința din Downing Street.

Johnson, care a câștigat în 2019 cea mai mare majoritate pentru partidul său în mai bine de 30 de ani, se confruntă acum cu apeluri de a demisiona după dezvăluirile despre chefurile din Downing Street din timpul blocajelor COVID.

Johnson și-a cerut scuze în mod repetat și a spus că nu știa despre multe dintre petreceri, scrie Reuters. Cu toate acestea, el a recunoscut că a participat la ceea ce credea că este un eveniment de lucru, pe 20 mai 2020, unde participanților li s-a spus să „își aducă propria băutură”.

Astfel, pentru discutarea sorții lui Johnson, 54 din cei 360 de parlamentari conservatori trebuie să scrie scrisori de neîncredere președintelui Comitetului 1922 al Partidului Conservator.

Lui Boris Johnson i se cere demisia în urma scandalului chefului din Downing Street: „Petrecerea s-a terminat, mincinos nerușinat!”

Aproximativ 20 de parlamentari conservatori intenționează să trimită scrisorile de neîncredere , arată The Telegraph. Alții au spus deja că au scris astfel de scrisori.

O analiză realizată de ziarul The Times a arătat că 58 de parlamentari conservatori l-au criticat deschis pe prim-ministru.


O eventuală demitere a lui Boris Johnson ar lăsa Regatul Unit în derivă pentru luni de zile, exact în timp ce Occidentul se confruntă cu criza din Ucraina, iar a cincea economie din lume se confruntă cu un val inflaționist declanșat de pandemia de COVID, inflația din Regatul Unit urcând la cel mai ridicat nivel din ultimii 30 de ani.

Principalii rivali din cadrul Partidului Conservator ar fi ministrul de Finanțe, Rishi Sunak, 41 de ani, și ministrul de Externe, Liz Truss, 46 de ani.

Johnson a negat marți, 18 ianuarie, acuzația fostului său consilier că ar fi mințit parlamentul cu privire la o petrecere, spunând că nimeni nu l-a avertizat că adunarea „aduceți-vă propria băutură” ar putea contraveni regulilor COVID-19.

El a ocolit întrebările cu privire la demisia sa dacă se dovedește că a indus în eroare parlamentul, spunând doar că vrea să aștepte rezultatul unei anchete interne.


///Boris Johnson, presat să demisioneze de proprii parlamentari. Cine ar putea fi următorul prim ministru///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Oficiali britanici din apărare, anunț ȘOCANT: „Vladimir Putin plănuiește o invazie la scară largă”

Oficiali britanici din apărare, anunț ȘOCANT: „Vladimir Putin plănuiește o invazie la scară largă”

Fostul negociator pentru Brexit îi cere demisia lui Boris Johnson: „Pentru numele lui Dumnezeu, PLEACĂ!”

Fostul negociator pentru Brexit îi cere demisia lui Boris Johnson în Parlament: „Pentru numele lui Dumnezeu, PLEACĂ!”