in

Boris Johnson va stabili noi restricții mai dure dar exclude „un lockdown la nivel național”

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat că va stabili luni, 12 octombrie, noi restricții mai dure pentru nordul Angliei – dar va evita un „lockdown” la nivel național.

Prim-ministrul Marii Britanii va face o declarație în Camera Comunelor, scrie Daily Mail, prin care stabilește noi restricții pentru focarele de coronavirus, deoarece rapoartele susțin că cifra reală a infectărilor s-a dublat într-o săptămână, la 45.000 de cazuri pe zi.

Boris Johnson va profita de ocazie pentru a contura o nouă abordare „pe niveluri” a modului în care vor fi tratate situațiile locale.

Consilierul său strategic principal, Sir Edward Lister, le-a scris parlamentarilor în urma unei întâlniri cu liderii pe care a avut-o vineri.

Într-o scrisoare distribuită online, Sir Edward a declarat că „incidența în creștere” a cazurilor de COVID-19 în anumite părți ale țării înseamnă că este „foarte probabil” ca unele zone să se confrunte cu „restricții suplimentare”.

Scrisoarea a mai arătat că premierul este de părere că liderii locali ar trebui „să contribuie la plierea pachetului de măsuri zonele care ridică semne de îngrijorare”.


Anglia: Guvernul pregătește restricții dure pentru nordul țării. Liderii din patru mari orașe se opun unui „lockdown”

Guvernul va discuta „alegerile dificile” cu liderii locali, se menționează în scrisoare.

Numărul zilnic de cazuri de coronavirus din Marea Britanie a scăzut ieri, 9 octombrie, la 13.864, de la peste 17.000 cu o zi înainte, iar estimările oficiale ale ratei R sugerează că focarul ar putea încetini răspândirea.

Noi restricții au fost impuse deocamdată în Bangor, Țara Galilor după o creștere accentuată a cazurilor, a anunțat guvernul galez.

Grupul Consultativ Științific pentru Situații de Urgență al guvernului  (SAGE) s-a întâlnit joi după-amiază, la întâlnire ieșind in evidență faptul că Marea Britanie se află în aceeași poziție ca la începutul lunii martie – iar un „lockdown” mai dur este singura opțiune.

Însă Johnson a exclus introducerea unor restricții la nivel național, luni, când va anunța noua abordare pentru pandemia de Covid-19.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Noi ajutoare în Marea Britanie. Angajații firmelor obligate să se închidă vor primi compensații de la guvern timp de șase luni

Românce trimise la muncă în serviciul comunităţii, prinse cu parfumuri furate de şase mii de lire sterline