in

Boris Johnson va transmite UE propunerile sale pentru acordul Brexit


Prim-ministrul Boris Johnson va propune, miercuri, 2 octombrie, varianta finală a acordului pentru Brexit și va susține ieșirea Marii Britanii din Blocului comunitar pe 31 octombrie, cu sau fără obținerea, din partea UE, a unui vot pozitiv asupra variantei de acord, relatează Reuters.

Boris Johnson, va comunica, în încheierea conferinței anuale a Partidului Conservator, persistența abordării sale ferme în raport cu Brexit, programat pe 31 octombrie, și va oferi primele detalii legate de ceea ce va numi „un compromis drept și rezonabil”, indică fragmente din discursul premierului, publicate de Biroul său.

Premierul britanic va informa oficialii partidului, în cadrul conferinței de miercuri, că urmează să transmită liderilor europeni propunerile sale privind acordul Brexit, o încercare de a asigura ieșirea ordonată a Marii Britanii din UE și de a evita consecințele nefaste ale unui proces Brexit fără acord.

„Prietenii mei, mi-e teamă că după trei ani jumătate oamenii încep să se simtă trași în piept. Ei încep să suspecteze că sunt forțe în această țară care pur și simplu nu vor să realizeze Brexit-ul”, va declara premierul britanic, conform fragmentelor din discursul acestuia.
VIDEO – Imagini șocante cu cei doi români în timp ce aruncau în aer bancomate în Anglia. Au primit mulți ani de pușcărie

Probleme pe linia Thameslink din cauza deteriorării cablurilor aeriene. Întreruperi majore