Menu
in

Boris Johnson vrea să ia măsuri mai dure pe care le va „anunța din timp”

Boris Johnson a confirmat astăzi, 4 ianuarie, că vor fi necesare măsuri mai dure timp de luni de zile, în ciuda faptului că vaccinul Oxford / AstraZeneca a început să fie administrat.

Johnson a spus, în timpul unei vizite la spitalul Chase Farm din nordul Londrei, că vor veni săptămâni „dure”.

El a adăugat: „Dacă vă uitați la cifre, nu există nicio îndoială, va trebui să luăm măsuri mai dure și le vom anunța la timp.”

Anterior, ministrul Sănătății, Matt Hancock, a declarat că toate opțiunile sunt pe masă. El a sugerat însă că primul pas va fi amplificarea restricțiilor, spunând că nivelul 3 nu pare capabil să țină în frâu versiunea mai infecțioasă a bolii mortale.

Boris Johnson îndeamnă părinții să își trimită copiii la școală: „Nu există nicio îndoială că școlile sunt sigure”

El a insistat că problema rezidă parțial în faptul că oamenii nu respectă regulile, pe fondul solicitărilor unor parlamentari ca poliția să primească mai multe competențe.

Între timp, părinții se confruntă cu haosul provocat de redeschiderea școlilor, mulți dintre directori sfidând ordinele guvernului de a începe cursurile după vacanță.

SAGE a avertizat că este probabil imposibil să ca noua variantă de coronavirus să fie controlată, în timp ce școlile rămân deschise – deși experții spun că nici măcar un lockdown total nu ar fi suficient pentru a reduce rata infectărilor.

În Scoția, premierul Nicola Sturgeon va anunța în această după-amiază că școlile de la nord de graniță vor rămâne închise până la jumătatea lunii februarie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version