in

Boris Johnson vrea să propună UE un acord de comerț liber după Brexit


Boris Johnson, candidat la funcția de premier britanic, va propune Uniunii Europene un acord privind un comerț liber post-Brexit, urmând ca Marea Britanie să iasă din UE pe 31 octombrie fără un acord dacă acesta va fi respins, a declarat șeful de campanie al acestuia, relatează Reuters.

„Ceea ce a spus Boris a fost clar: Nu vom negocia din nou“, a declarat șeful de campanie al acestuia, Iain Duncan Smith.

“Vom propune o înțelegere diferită și le vom transmite: Vrem să avem comerț liber. Putem începe să discutăm despre acest lucru dacă sunteți serioși și dacă vreți să evităm tarifele și așa mai departe. Dacă vă doriți acest lucru, noi suntem pregătiți pentru discuții”, a adăugat Duncan Smith.

Boris Johnson și Jeremy Hunt sunt singurii candidați râmași în cursa pentru ocuparea funcțiilor de președinte al Partidului Conservator și de premier al Marii Britanii, după ce Michael Gove a fost eliminat în urma votului de săptămâna trecută al parlamentarilor conservatori.

Boris Johnson optimist: «Șansele unui Brexit fără acord sunt de unu la un milion»
Partidul Brexit își face simțită prezența la Strasbourg: Farage și ai lui au stat cu spatele când s-a cântat imnul Uniunii Europene

Londra, amenințată de atentate teroriste. Big Ben, în flăcări: „Venim în curând!”