in

BREAKING NEWS! Franța ar putea intra pe LISTA ROȘIE a Marii Britanii. Măsura i-ar afecta și pe românii care tranzitează această țară

Franța, destinație de vară pentru mulți turiști britanici, ar putea intra pe lista roșie a Regatului Unit, la următoarea revizuire a Guvernului Boris Johnson.

Miniștrii britanici iau în considerare carantina hotelieră pentru cei care vin din Franța, scrie Daily Mail, ceea ce ar fi o lovitură imensă pentru turiștii din Marea Britanie.

Măsura i-ar obliga pe cei care revin sau tranzitează Franța să intre în carantină la hotel, chiar după 19 iulie.

Oamenii de știință britanici examinează în prezent datele din Franșa, pe fondul unei creșteri infectărilor cu varianta din Africa de Sud a COVID sau beta.

În prezent, Franța se află pe lista galbenă din Marea Britanie, ceea ce înseamnă că de luni cei vaccinați cu ambele doze care se întorc din această țară nu ar mai face carantină.

Această măsură nu se aplică însă celor din țări de pe lista roșie,  care include în prezent India, Pakistan, Brazilia și Turcia.


The Telegraph a raportat că această mișcare a fost discutată la o întâlnire din această săptămână, când Insulele Baleare au fost trecute de pe lista verde pe cea galbenă.

BREAKING NEWS! Rezidenții britanici complet vaccinați nu mai stau în carantină dacă vin din țări de pe lista galbenă

O decizie fi putut fi luată încă de luni, dar Boris Johnson a refuzat să pună Franța pe lista roșie din cauza nivelului ridicat al traficului de mărfuri care ar putea fi perturbat.

Președintele EasyJet, Johan Lundgren, i-a acuzat pe miniștri de „standard dublu în care călătoriile (internaționale) sunt tratate diferit față de economia internă”.

El spune că numărul cazurilor COVID din Marea Britanie este în creștere, în timp ce în majoritatea țărilor din Europa rămân mai mici.

„Nu putem înțelege de ce guvernul va permite oamenilor să meargă la un club de noapte – fără mască sau distanțare socială – și totuși oamenii nu pot merge pe plajele Europei, unde ratele de infectare sunt mai mici decât în ​​Marea Britanie”, a declarat Lundgren.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 2.6]

Anglia: Români, arestați pentru exploatarea sexuală a unor minore de 13 și 17 ani

ATENȚIE! Greve la metroul din Londra în luna august. Ce linii vor fi afectate