in

Brexit a paralizat parlamenul Britanic. Blair: „UE trebuie să facă o ofertă”
Fostul premier laburist al Marii Britanii, Tony Blair, a îndemnat Uniunea Europeană să facă o ofertă Londrei, pentru a pune capăt „paraliziei” asupra Brexitului din parlamentul britanic.

„Există o paralizie în parlamentul britanic. În opinia mea, ei ar trebui să ne facă o ofertă”, a declarat Blair cu ocazia Open Future Festival organizat de publicaţia The Economist, la Londra.

Fostul premier a îndemnat, de asemenea, la organizarea unui alt referendum asupra planului Marii Britanii de a părăsi UE în martie, după ce o majoritate de 52% a votat în favoarea Brexit, în cadrul referendumului din 2016.

„Cel mai bun răspuns ar fi să ne adresăm din nou populaţiei şi să spunem: „Vedeţi, avem doi ani şi jumătate de negocieri asupra acestei probleme, vrem să ştim toate opţiunile, vreţi să continuăm sau vreţi să rămânem?”, a declarat Blair.

Tony Blair, premier în perioada 1997-2007, a făcut campanie împotriva Brexit şi a atenţionat că părăsirea uniunii vamale a UE şi a pieţei unice va cauza pagube semnificative Marii Britanii.

Într-un articol pentru The Times, el susţine că atât conservatorii premierului Theresa May, cât şi laburiştii, principalul partid de opoziţie, rămân divizaţi în problema Brexitului.

„Guvernul conservator nu este doar într-o derută. El este într-o formă de profundă disfuncţie care face mari deservicii naţiunii”, a declarat Blair. „Nici Partidul Laburist sau liderii săi nu stau mai bine”, a notat el.

Potrivit acestuia, conferinţele din luna aceasta ale conservatorilor şi laburiştilor ar trebui să le dea o şansă politicienilor centrişti de a le spune liderilor partidului că ei „nu au un mandat de durată nedeterminată de a înainta spre extreme”.

Tony Blair: „UE trebuie să își revizuiască politica imigrației pentru a evita Brexit-ul”
Razii în Glasgow și Edinburgh. Zece femei din România, salvate din bordeluri

ATENȚIE! Poliția face raiduri în locuințele românilor. Sunt vizate casele supraaglomerate!