in

Brexit: Avertisment din partea UE cu privire la o ieșire fără acord. „Marea Britanie va fi ca Marocul sau Azerbaidjanul”

Comisarul european Günther Oettinger avertizează că printr-o ieșire fără un acord cu UE, Regatul Unit riscă să devină ca Marocul în relația cu UE. Acesta spune că se teme că un Brexit dur ar lovi și în finanțele germane.

Oettinger, specialistul în buget al UE, a declarat că există încă șanse ca deputații să voteze în favoarea acordului de retragere al Theresei May, în luna ianuarie și că nu există niciun sprijin public pentru un Brexit dezordonat sau un al doilea referendum.

Acordul de retragere a fost ratificat de Bruxelles la 25 noiembrie – însă premierul May a fost forțat să amâne votul parlamentar, după ce și-a dat seama că va pierde la vot cu o marjă mare.

Între timp, Partidul Laburist se angajează ca prin venirea la putere Marea Britanie va rămâne într-o uniune vamală cu UE, deși este foarte puțin probabil să sprijine propunerile lui May în forma lor actuală.

Un vot este programat să aibă loc începând cu data de 14 ianuarie, ceea ce înseamnă că programul de adoptare este extrem de strâns, având în vedere că trebuie aprobat înainte de 21 ianuarie.

Într-un interviu acordat Funke Media Group, Oettinger a spus că probabilitatea ca Marea Britanie să rămână în UE a crescut ușor în ultimele luni. Totuși, el a adăugat: „Cu toate acestea, presupun că va ieși la ieșire la sfârșitul lunii martie”.


El a avertizat-o pe Theresa May despre riscurile de a părăsi UE fără să aibă loc o înțelegere. Într-o astfel de situație, Marea Britanie ar deveni „o țară terță, ca Marocul sau Azerbaidjanul”, a mai spus el.

Oettinger a reiterat cuvintele președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, subliniind că nu există nicio posibilitate de a renegocia acordul de retragere.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO – Momente de panică în cel mai mare mall din Anglia. Oamenii au fugit terifiați

Creștere îngrijorătoare a tentativelor de trecere ilegală a Canalului Mânecii. Imigranții disperați își riscă viețile în bărci pneumatice pentru a pătrunde în Marea Britanie