in

Brexit. Cea mai mare bancă germană se retrage din Marea Britanie. Transferă active de sute de miliarde de euroDeutsche Bank, cea mai mare bancă germană, şi-a extins planurile de transferare a unor active de sute de miliarde de euro de la Londra la Frankfurt, la presiunea autorităţilor de reglementare europene, legată de amploarea şi complexitatea operaţiunilor sale din Marea Britanie după Brexit, potrivit Financial Times.

Banca ar putea transfera în Germania aproximativ trei sferturi din activele de 600 de miliarde de euro.

Acest transfer, echivalent cu aproape jumătate din totalul activelor băncilor europene în Marea Britanie, ar fi o lovitură puternică pentru centrul financiar din Londra, care a asistat deja la mutarea operaţiunilor unor alte bănci străine în Europa continentală, pe fondul incertitudinilor provocate de ieşirea Marii Britanii din UE.


Banca Centrală Europeană a insistat ca Deutsche Bank să îşi repatrieze capitalul şi lichidităţile în Germania, pentru a respecta reglementările referitoare la filialele din terţe ţări, cum va deveni Marea Britanie după ieşirea din UE, în martie 2019, scrie și News.ro.

Reprezentanţii Deutsche Bank şi ai BCE au refuzat să comenteze informaţia.

Banca germană nu a luat o decizie finală legată de mărimea activelor care vor fi transferate, dar a început deja să îşi restrângă operaţiunile din Marea Britanie. Aproape jumătate din activităţile de cliring au fost transferate la Frankfurt, iar banca înfiinţează un nou centru de brokeraj pentru tranzacţiile europene care aveau loc la Londra.

Băncile britanice nu au cerut încă dreptul de a opera în UE după Brexit

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Londra. Interlopul Ghenosu, bătut în pușcărie de interlopi sârbi

Oficial german despre acordul UE-Marea Britanie: „Nimeni nu vrea să pedepsească Marea Britanie”