in

Brexit: Marea Britanie mobilizează nave militare pentru a proteja zonele de pescuit

Președintele Consiliului European, Charles Michel, critică inițiativa Marii Britanii de mobilizare a unor nave militare pentru protejarea zonelor de pescuit.

El îndeamnă executivul de la Londra să își mențină calmul chiar dacă negocierile pentru un acord comercial post-Brexit vor eșua, scrie Mediafax.

„Vreau să le spun britanicilor: „Stați calmi!”, chiar dacă e sfârșitul negocierilor, trebuie să ne păstrăm calmul. Marea Britanie și Europa sunt prietene, partenere, aliate”, a declarat Charles Michel.

Oficialul european a reacționat cu privire la informațiile potrivit cărora Guvernul Boris Johnson are de gând să mobilizeze nave militare de la 1 ianuarie 2021 pentru blocarea ambarcațiunilor de pescuit din UE în apele teritoriale britanice, în cazul încheierii fără acord a perioadei de tranziție post-Brexit.

Ce trebuie să facă cetățenii români care doresc să se stabilească în UK după 31 decembrie 2020. Anunț important de la Ambasada României în Marea Britanie!

Conform unor surse citate de The Guardian, patru nave militare vor fi mobilizate și vor putea opri și inspecta toate ambarcațiunile de pescuit din statele UE în zona economică exclusivă a Marii Britanii.


Negocierile dintre Marea Britanie și UE continuă chiar și după termenul limită, stabilit pentru duminică, 13 decembrie însă nu mai pot ține mult în condițiile în care perioada de tranziție expiră la 31 decembrie 2020, iar Guvernul britanic nu dorește prelungirea acesteia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ce planuri de urgență are UE pentru a reduce impactul ieșirii Marii Britanii fără un acord comercial

Român condamnat la închisoare pentru prezentarea unui test COVID fals