in

Brexit: Oamenii de afaceri britanici cer încă o dată amânarea controalelor de la granița cu UE

Oamenii de afaceri britanici

Oamenii de afaceri britanici cer încă o dată amânarea controalelor de la granița cu UE, ei susținând că aceste controale suplimentare ale importurilor vor fi „imposibile” pentru întreprinderile mici.

Guvernul Boris Johnson este avertizat că unele forme de comerț din Regatul Unit vor intra în colaps dacă sunt introduse noi controale post-Brexit în iulie, scrie The Independent.

Guvernul analizează deja o amânare a noilor controale asupra importurilor din UE, din cauza problemelor tot mai mari cu privire la criza costului vieții.

Controalele sanitare și fitosanitare (SPS) care intră în vigoare la 1 iulie vor include inspecții asupra produselor agroalimentare și vegetale importate, adăugând costurile estimate la un miliard de lire sterline.

Boris Johnson ȘOCHEAZĂ Europa: Compară războiul din Ucraina cu BREXITUL

Shane Brennan, directorul executiv al Cold Chain Federation, a declarat că aceste controale vor fi un „coșmar” pentru întreprinderile mici – solicitând guvernului să le respingă.

„Controalele SPS complete asupra cărnii și produselor lactate sunt coșmarul în mutarea mărfurilor peste granița comercială pentru alimente, deoarece necesită certificare veterinară … necesită o potențială inspecție la sosirea în portul de intrare”, a spus el.

Brennan a spus că birocrația Brexit impusă deja întreprinderilor mici care încearcă să exporte a dus la o „scădere dramatică a cantității de bunuri care părăsesc țara”.

Jacob Rees-Mogg, ministrul oportunităților pentru Brexit, susține abandonarea completă a controalelor de la frontiera UE, iar premierului Boris Johnson i se va cere să decidă pașii următori.

Setul final de controale la import ar trebui să intre în vigoare în luna iulie. Există îngrijorări că porturile britanice nu au infrastructura necesară – sau experții veterinari necesari pentru noile controale riguroase, care implică inspecții fizice aleatorii.


…Brexit: Oamenii de afaceri britanici cer încă o dată amânarea controalelor de la granița cu UE…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 2.8]

bombardier american

SUA, avertisment dur pentru Putin: Bombardier nuclear american trimis în apropierea graniței cu Rusia

Marea Britanie și SUA trimit arme ultramoderne în Ucraina

Marea Britanie și SUA trimit arme ultramoderne în Ucraina