in

Brexit. Peste 100.000 de persoane au protestat în centrul Londrei. Au cerut al doilea referendum
La doi ani de la referendumul pentru Brexit, mai mult de 100.000 de manifestanți s-au strâns sâmbătă, 23 iunie, în centrul Londrei, pentru a protesta față de ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană și pentru a cere un nou referendum.

Susținătorii Uniunii Europene au mărşăluit de pe bulevardul Pall Mall şi până la clădirea Parlamentului. În iunie 2016, 52% dintre britanici s-au pronunţat pentru ieşirea ţării din UE, însă sondajele arată că divizările politice pe tema Brexit-ului sunt foarte profunde şi că, în pofida unei anumite confuzii cu privire la semnificaţia ieșirii din UE, opiniile nu s-au schimbat foarte mult.

Protestul a fost organizat de campania anti-Brexit People’s Vote, care include câteva grupuri pro-UE şi insistă ca populaţia să se poată exprima prin vot cu privire la acordul final de “divorţ” agreat cu UE.

Manifestanţii aveau asupra lor steaguri ale UE şi pancarte pe care era scris “Vrem să avem un cuvânt de spus pe tema Brexit-ului” sau “Încă nu am plecat”.

La manifestație au luat parte un fost adjunct al premierului Margaret Thatcher, câțiva parlamentari laburiști și mitanți pro-UE din toată Marea Brtianie.

Suporteri ai conservatorilor au mers alături de alegători ai laburiștilor și ai liberal-democraților, în timpul protestelor, scrie The Guardian. Mulți dintre cei prezenți l-au criticat pe actualul lider al Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, absent de la manifestație. Acesta a fost în vizită la o tabără de refugiați palestinieni. „Unde este Heremy Corbyn”, au scandat manifestanții.

De asemenea, mai multe companii importante vor emite avertismente cu privire la negocierile dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană, printre care Airbus și BMW care au anunțat că ar putea reconsidera planurile lor de investiții din Marea Britanie, dacă nu se va ajunge la o înțelegere cu privire la Brexi, mai arată The Guardian.

Ce se întâmplă cu cetățenii europeni după Brexit. Noul statut nu va fi gratis și nu va fi acordat în anumite cazuri. Veți putea aplica de pe telefonul mobil
„Killer-ul” din Târgoviște și-a vândut prietena unor proxeneți care o exploatau în Marea Britanie. Va fi extrădat din Spania

Ziua Universală a Iei, celebrată la Londra printr-o expoziție și un concert de muzică românească