in

BREXIT: Peste 40% dintre companiile britanice au rămas fără lucrători și nu reușesc să angajeze

BREXIT: Peste 40% dintre companiile britanice au rămas fără lucrători și nu reușesc să angajeze

Companiile britanice se confruntă cu un puternic deficit de forță de muncă, iar dificultățile în recrutarea personalului s-au accentuat în ultimele săptămâni.

Una dintre consecințe pare a fi plecarea lucrătorilor europeni din Regat din cauza Brexit, se arată în rapoartele oficiale, citate de Reuters.

În jur de 41% dintre companiile britanice cu mai mult de 10 angajați spun că s-au confruntat cu probleme serioase în procesul de recrutare la finalul lunii august și începutul lunii septembrie.

Patronii dau vina pe faptul că cetățenii europeni nu mai vin să muncească, în ca urmare a ieșirii țării din Uniunea Europeană, cea mai gravă situație fiind în sectoare precum transporturi și depozite, acolo unde deficitul de șoferi de camion a dus la probleme grave în livrări și a lăsat numeroase magazine fără stocuri.

Deficitul de forță de muncă afectează grav și domeniile ospitalitate, utilități, sănătate sau construcții.

Deficitul de șoferi continuă să creeze probleme. Brexitul și pandemia îi lasă pe britanici fără mobilă, mâncare caldă și legume

La 1 ianuarie, Regatul Unit a pus în aplicare noi reguli în ce privește imigrația, iar acestea îi obligă pe europenii care nu au obținut dreptul de rezidență să aplice pentru vize de muncă, pentru acestea fiind nevoie de parcurgerea unor pași dificili, costisitori și consumatori de timp.

Numărul europenilor angjați în Marea Britanie a scăzut

Numărul de cetățeni europeni angajați în Marea Britanie, între aprilie și iunie, a fost cu 8,7% mai mic decât în perioada de dinaintea pandemiei de coronavirus, prin comparație cu o scădere de 2,4% în general.

Între mai și august, deficitul de forță de muncă a înregistrat un record – un milion de locuri de muncă nu au putut fi ocupate în Regat în această perioadă.

„În unele cazuri, aceste deficiențe duc la situații în care companiile nu pot funcționa în mod efectiv, ceea ce la rândul său duce la frânarea creșterii economice”, spune Sarah Coles, analist la Hargreaves Lansdown.

Angajatorii au cerut guvernului să relaxeze legislația din domeniul imigrației, măcar temporar, pentru a le da timpul necesar să facă programe de training pentru viitori angajați locali, însă această solicitare a fost refuzată de guvernul de la Londra.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 4]

Români din Mare Britanie, înșelați cu anunțuri false de vânzări mașini și închirieri de case

Anglia adoptă noi reguli de călătorie. Doar nevaccinații vor face carantină și vor cumpăra teste PCR