in

Brexit: Se anunță proteste în toată Marea Britanie împotriva suspendării Parlamentului: „Venim după tine, Boris!”

În jur de 60 de proteste au fost planificate în orașele din Marea Britanie în acest weekend, ca răspuns la decizia premierului Boris Johnson de a suspenda parlamentul, scrie The Independent.

La câteva ore după ce regina a aprobat planul lui Boris Johnson, mii de oameni au ieșit în stradă în 10 orașe, inclusiv în Londra, Manchester, Glasgow și Cardiff.

Manifestanții s-au adunat în centrele orașelor din Marea Britanie, în Albert Square, Manchester Green, Bristol și Green Park, și aproape de statuia Aneurin Bevan din Cardiff, scrie The Independent. Mii de oameni au protestat, de asemenea, pe străzile din jurul Pieței Parlamentului.

Cu pancarte pe care scria „Johnson afară” și „Rezistă suspendării parlamentului”, cetățenii indignați au rămas adunați la Westminster până târziu în noapte. Unii au blocat autocarele cu turiști în timp ce scandau: „Dacă închideți parlamentul, închidem străzile”.

Alții au strigat „Nimeni nu a votat pentru Boris”, la intrarea din Downing Street, păzită de poliție. Printre protestatari au fost și politicieni laburiști, liberal-democrați și verzi.

Mulțimea furioasă a strigat: „Venim după tine, Boris! Ești pregătit?”

Conservatorul pro-Brexit Jacob Rees-Mogg a descris protestele drept „false” și a insistat că planurile premierului de a suspenda parlamentul timp de o lună în perioada de retragere a UE nu sunt legate de Brexit.

Primul ministru al Scoției, Nicola Sturgeon, a spus despre decizia lui Johnson că este luată de „un dictator de tinichea”.

Un sondaj publicat de YouGov arată că doar 27% din alegătorii din Marea Britanie aprobă planurile lui Johnson, în timp ce 72% nu sunt de acord cu așa ceva.

Scandal în Marea Britanie după suspendarea parlamentului. Se cere abolirea monarhiei

Boris Johnson a anunțat suspendarea parlamentului până în octombrie. Bercow: „Un ultraj constituțional”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Captură uriașă de cocaină, în valoare de peste 20 de milioane de lire, descoperită pe un iaht în Marea Britanie

Anglia: Șofer român fără permis ucide o tânără de 29 de ani din Buzău