in

Brexit. Se cere un nou referendum. „Brexitul nu este inevitabil”În Marea Britanie a fost declanșată o nouă campanie în favoarea unui referendum asupra acordului de ieşire din Uniunea Europeană. Iniţiatorii sunt de părere că toţi britanicii, nu doar parlamentarii, trebuie să aibă ultimul cuvânt asupra Brexit, transmite AFP.

Intitulată „The People’s Vote” (Votul poporului), campania regrupează membri ai Partidului Conservator, ai opoziţiei laburiste, liberal-democraţilor şi verzilor și a început la Londra în prezenţa vedetei serialului Star Trek, Partick Stewart (foto), una dintre figurile prominente ale luptei anti-Brexit.

Campania mai include alte şapte grupuri care se opun Brexit, provenite din organizaţia „Open Britain” (Pentru o Mare Britanie deschisă) ce a făcut campanie pentru rămânerea în Uniunea Europeană la momentul referendumului din iunie 2016.


„Brexitul nu este inevitabil”, a declarat directorul Open Britain, James McGrory. „Brexitul va afecta toată lumea din ţară, motiv pentru care nu doar cei 650 de responsabili politici (parlamentarii) trebuie să decidă viitorul nostru, ci toţi cei 65 de milioane de locuitori”, a adăugat el.

„Este un vot pentru a ratifica acordul definitiv, care este diferit de ceea ce credeau iniţial oamenii când şi-au dat acordul”, a declarat deputata liberal-democrată Layla Moran. „Nu este doar pentru cei care vor să rămână (în UE). Este şi pentru cei care vor să o părăsească”, a subliniat ea. Potrivit deputatei, orice referendum ar trebui să aibă loc după luna octombrie, odată ce acordul definitiv va fi fost obţinut şi înainte de „Brexit Day”, la sfârşitul lui martie, dată la care ţara nu va mai fi membră a UE.

În ultimele luni, sondajele indică o creştere constantă a opiniilor în favoarea rămânerii în UE, dar fără să se înregistreze o răsturnare spectaculoasă. Daily Express, cotidian favorabil Brexit, a difuzat un sondaj ComRes realizat online, în martie, pe un eşantion de 2.019 de adulţi, arătând că 35% dintre britanici sunt în favoarea unui al doilea referendum şi 65% sunt împotrivă.

Brexit: Marea Britanie va putea reveni asupra ieșirii din uniunea vamală până în 2020

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A VENIT VARA! Temperaturi de până la 24 grade Celsius în Londra

Lincolnshire. Român de 32 de ani, urmărea femei într-un Lexus alb. Acuzat de hărțuire