in

Brexit: Statele membre UE au ratificat în unanimitate acordul cu Marea Britanie

Acordul încheiat între Marea Britanie și Uniunea Europeană poate intra în vigoare în ziua de Anul Nou – chiar dacă Parlamentul European nu îl va vota până în februarie, toate statele rămase în UE dând un vot pozitiv pentru ratificarea acestuia.

Acțiunea înseamnă că acordul poate intra în funcțiune în ziua de Anul Nou – chiar dacă Parlamentul European nu îl va aproba până în februarie.

Miercuri, 30 decembrie, Camera Comunelor va susține cu siguranță acordul, scrie The Independent, întrucât laburiștii au anunțat că vor vota în favoarea guvernului, în ciuda criticilor față de acordul pe care îl consideră unul „subțire”.

Actul va trece prin Parlament într-o singură zi, în ciuda criticilor că textul de 1.255 de pagini nu va avea parte de o examinare adecvată.

Sărbătoare la Londra după semnarea acordului comercial cu UE

Acordul atenuează daunele economice cauzate de ieșirea din UE – evitând întreruperea tranzacțiilor – dar se așteaptă totuși să ducă la o scădere a PIB-ului Regatului Unit, cu 4 până la 5%, pe parcursul a 15 ani.


Acordul înseamnă că Marea Britanie și blocul celor 27 de națiuni europene pot continua să tranzacționeze mărfuri fără tarife sau contingente, dar comercianții se vor confrunta cu o mulțime de probleme birocratice costisitoare, de la 1 ianuarie 2021.

Mijloacele de trai ale profesioniștilor sunt amenințate, deoarece calificările lor nu vor fi recunoscute automat în UE, mai scrie The Independent.

Există, de asemenea, o acuzație potrivit căreia guvernul a „trădat” industria pescuitului, nereușind să obțină controlul stocurilor din apele Regatului Unit, așa cum a promis în repetate rânduri.

Marea Britanie a acceptat cererea UE de a renunța la doar 25% din valoarea capturilor sale, la sfârșitul unei tranziții de cinci ani și jumătate – stabilind scena pentru o viitoare dispută.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Scandal în Marea Britanie: Un băiat de 15 ani, accidentat grav de mașina poliției aflată în misiune

Coronavirus, situația se agravează în Marea Britanie, redeschiderea școlilor după sărbători ar putea fi amânată