in

Brexit. Theresa May are de gând să prelungească perioada de tranziție

Premierul britanic se gândește să prelungească perioada de tranziție post-Brexit cu încă un an, potrivit Daily Express.

Theresa May va face o ultimă încercare să îi convingă pe liderii Uniunii Europene să îi ofere o serie de concesii în privința controversatei probleme a frontierei irlandeze, înaintea votului din Camera Comunelor pe acordul pentru Brexit.

Votul ar urma să aibă loc în săptămâna care începe pe 14 ianuarie, în ciuda faptului că nu a oferit încă niciun fel de asigurare parlamentarilor conservatori pro-Brexit că nu Regatul Unit nu va rămâne pe termen nedefinit în uniunea vamală pentru evitarea graniței cu Republica Irlanda.

Pentru a obține însă concesii de la Bruxelles, Theresa May va cere ca termenul limită pentru perioada de tranziție să fie prelungit cu un an, până în decembrie 2021, scrie Daily Express.

May a declarat la BBC One: „Ceea ce vom stabili în următoarele zile sunt asigurări în trei domenii: în primul rând sunt măsuri specifice pentru Irlanda de Nord; al doilea este un rol mai important pentru parlament, pe măsură ce facem aceste negocieri în etapa următoare pentru relația noastră viitoare; și al treilea – și încă lucrăm la acest lucru – reprezintă asigurări suplimentare din partea Uniunii Europene pentru a aborda problemele ridicate”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]


Mitropolitul Clujului face apel pentru întoarcerea românilor acasă: «Au plecat pentru pâinea cea de toate zilele»

Copil român răpit în estul Londrei. Polițiștii fac apel la martorii care îl pot identifica pe răpitor