in

Brexit. Ultimul termen pentru Theresa May din partea UE. Discuțiile comerciale, în pericolUniunea Europeană i-a acordat un ultim „ termen ” premierului Theresa May pentru a-și îmbunătăți oferta în cadrul negocierilor Brexit. Premierul Marii Britanii are la dispoziție zece zile pentru a prezenta o ofertă care să îi mulțumească pe liderii europeni, scrie Reuters.

Fără o înțelegere semnată în decembrie, timpul pentru ajunge la un acord înainte ca Marea Britanie să părăsească UE, în martie 2019, va fi extrem de limitat.

„Trebuie să vedem ce progrese va face Marea Britanie în termen de 10 zile asupra tuturor problemelor, inclusiv asupra Irlandei”, a declarat președintele Consiliului Europeni, Donald Tusk, după ultima întâlnire de la Bruxelles.,

Pentru a aproba deschiderea negocierilor comerciale îninte de anul nou, cei 27 de lideri europeni trebuie să concluzioneze că s-au făcut progrese suficiente în vederea îndeplinirii celor trei condiții-cheie: cetățenii europeni, factura pentru Brexit și granița cu Irlanda.

„Marea Britanie va trebui să ofere asigurări cu privire la modul în care se poate evita o frontieră securizată cu Irlanda, înainte de 4 decembrie, deoarece acum este încă neclar cum se poate face acest lucru”, a declarat Tusk.

Theresa May a declarat, de curând, că Marea Britanie își „va respecta angajamentele”, însă nu a dat detalii asupra acestui lucru, arată Reuters.

„Noi și guvernul irlandez continuăm să căutăm soluții. Avem aceeași dorință. Vrem să ne asigurăm că mișcarea oamenilor și comerțul de-a lungul graniței pot continua ca până acum”, a mai declarat May.

Brexit. Prepectiva lipsei unui acord, tot mai aproape. Michael Barnier, ultimatum pentru Marea Britanie

Discriminare înainte de Brexit. Românii, supuși la interviuri pe Aeroportul Gatwick
Poliția britanică recrutează vorbitori de limba română

Suspect român arestat în legătură cu uciderea interlopului Șerbu din Ilford. Cum a ajuns pe mâna poliției