in

Brexitul a fost declanșat din cauza românilor. Un politolog român spune acest lucru
Politologul Alina Mungiu Pippidi a explicat care sunt motivele pentru care Olanda se opune ca România să intre în Schengen și cum motivul principal al Brexit au fost chiar românii.

Mungiu Pippidi a declarat pentru DC News că Olanda s-a opus intrării României în spațiul Schenghen pentru că nu a reușit să convingă publicul că nu suntem o țară foarte coruptă.

„Ei au un public foarte de dreapta, foarte conservator care consideră că România și Bulgaria sunt cele mai corupte țări, iar guvernul de acolo ține cont de părerea publicului și a presei. Ei nu au ceva cu noi, ci consideră că UE s-a extins prea mult și au un electorat conservator. Sunt planuri să se facă o uniune mai mică de șapte, opt țări”, a spus Pippidi.

Ea a mai explicat și faptul că extinderea UE către România, Bulgaria sau Croația nu a fost făcută din rațiuni economice.

„Statele vechi ale UE puteau să trăiască binișor fără extindere, nu a fost un motiv de piață, ci de securitate. Și nu au explicat acest lucru convingător întregului electorat. Uitați-vă la noi cât de greu este să explice politicienii că DNA-ul o treabă mai serioasă decât pare. Așa s-a întâmplat și cu laburiștii în Anglia, care nu au reușit să le explice alegătorilor că românii și bulgarii nu sunt nenorocirea Angliei și publicul lor i-a scos din UE”, a adăugat Pippidi.

Pippidi mai crede că românii, în principal, și bulgarii, în secundar, sunt cauzele principale pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

„Unul din factorii esențiali care a scos Anglia din UE a fost frica de muncitorii români și bulgari. Acolo, politicienii ascultă de opinia publică. Asta nu înțelege PSD, degeaba te duci pe la ambasade să le spui că sunt prost informate, ambasadele ascultă de presă și trebuie să faci ceva în plus, în afară de a spune că presa e coruptă și vândută și plătită de dușmanii tăi, pentru că publicul de acolo citește presa asta”, a mai spus Pippidi.

Uniunea Europeană verifică dacă Marea Britanie restrânge drepturile cetățenilor europeni
Româncele Cheeky Girls au povestit cum s-au luptat cu anorexia și depresia

Mii de tineri părăsesc România. Merg să studieze în străinătate, cei mai mulți în Marea Britanie