in

Brexitul a fost o catastrofă pentru Marea Britanie, spune un comisar european

brexitul o catastrofă

Un politician european spune că Brexitul a fost o catastrofă pentru Mare Britanie și cauza rafturilor goale din supermarketuri, criza benzinei și penuria șoferilor de camion.

Thierry Breton, comisarul pentru piața internă al Comisiei Europene, a declarat marți, 26 octombrie, că Brexitul a fost o „adevărată dramă” pentru Regatul Unit.

„Uitați-vă la ce se întâmplă pe rafturile supermarketurilor, uitați-vă la ce se întâmplă la pompele de benzină, uitați-vă la ce se întâmplă cu deficitul de asistente și de medici, uitați-vă la ce se întâmplă cu deficitul de șoferi de camioane, uitați-vă la ce se întâmplă în sectorul construcțiilor”, a declarat Breton pentru BFM TV.

BREXIT: Franța amenință că lasă Marea Britanie fără energie electrică

Breton a criticat în mod frecvent decizia Marii Britanii de a părăsi UE – luna trecută avertizând că Brexitul ar fi trebuit „să stimuleze poziția globală a Marii Britanii”, dar fost „aproape invers”.

Comisarul UE a intrat în dispute legate de Brexit privind drepturile de pescuit, producția de vaccinuri și a criticat Regatul Unit pentru rolul său în acordul ratat de Franța cu Australia, scrie Daily Mail.


„Gândiți-vă că, după ce au spus că ar putea recâștiga prosperitatea, ceea ce a însemnat într-o oarecare măsură că fiecare cetățean al UE să fie dat afară – cel puțin o mare parte dintre ei – ei bine acum trebuie să se întoarcă, pentru că nu mai sunt asistente. Sunt 100.000 de șoferi de camion lipsă… Este ceea ce este și regretăm acest lucru”, a adăugat politicianul francez.

În aprilie, comisarul UE pentru piața internă a declarat că niciun vaccin AstraZeneca fabricat pe continent nu va fi expediat în UK,  până când compania nu își va îndeplini angajamentele față de Europa.


…Brexitul a fost o catastrofă pentru Marea Britanie, spune un comisar european…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]

șofer dement

Video șoc! Cum se conduce în România. Șofer dement rupe barierele cu autocarul plin de oameni

țigări de contrabandă

Vânzătoare la un magazin românesc din Harrow filmată în timp ce comercializa țigări de contrabandă