in

Brexitul lovește industria britanică. Cel mai mare producător de mașini anunță mii de disponibilizări

Cel mai mare producător de mașini din Marea Britanie, Jaguar Land Rover (JLR), a anunțat că va reduce până la 5.000 de locuri de muncă la fabricile din Marea Britanie.

Cei mai mulți dintre aceștia vor fi pleca din sectoarele management, marketing și administrativ, a dezvăluit BBC.

Producătorul de mașini de lux are 44.000 de angajați în Marea Britanie, la fabricile și reprezentanțele din Merseyside și Solihull, Bromwich și Wolverhampton în West Midlands.

Compania, deținută de compania indiană Tata Motors, a disponibilizat deja, temporar, cu 1.000 de angajați, personalul de la uzina din Solihull, în 2017.

În luna octombrie a anului trecut, gigantul auto a dezvăluit un plan de reducere cu 2,5 miliarde de lire sterline, care include reducerea costurilor după Brexit și încetinirea vânzărilor în China, având o pierdere substanțială în al doilea trimestru.

În China, cererea a fost afectată negativ de incertitudinea consumatorilor, în urma modificărilor taxelor la import și a intensificării tensiunilor comerciale cu SUA.

În Marea Britanie, a fost invocată „incertitudinea continuă legată de Brexit”.

„În ultima perioadă, am continuat să ne confruntăm cu condiții de piață dificile. Rezultatele noastre au fost subminate de încetinirea cererii în China, împreună cu incertitudinea continuă din Europa în ceea ce privește motorina, Brexit și trecerea la WLTP”, a declarat Ralf Speth, directorul executiv al Jaguar Land Rover.

Compania construiește cea mai mare parte a autoturismelor sale în Marea Britanie și a cheltuit milioane de lire sterline pentru pregătirea pentru Brexit, în cazul în care vor exista tarife și taxe vamale, scrie The Independent.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

«România se mută în afara granițelor, iar cetățenii aleg să facă și să își crească copiii în Occident»

Brexit. Tot mai mulți proprietari de locuințe din Marea Britanie refuză să închirieze românilor