in

Britanici capturați de forțele ruse cer la TV să fie schimbați cu un oligarh putinist arestat de ucraineni

Britanici capturați

Doi luptători britanici capturați de forțele Moscovei în Ucraina au apărut la televiziunea de stat rusă și au cerut să fie schimbați cu politicianul pro-rus Viktor Medvedciuc.

Ambii au vorbit separat, întrebați de un bărbat neidentificat într-un film difuzat pe postul de televiziune de stat Rusia 24, porivit Sky News.

Cei doi bărbați i-au cerut prim-ministrului britanic Boris Johnson să-i ajute să ajungă acasă, în schimbul eliberării de către Ucraina a oligarhului rus capturat, Medvedciuc, care a fost arătat într-un videoclip difuzat cam la aceeași oră de serviciul de informații SBU al Ucrainei, în care a cerut să fie schimbat.

Familiile celor doi britanici au spus că aceștia nu sunt soldați sau voluntari mercenari și, prin urmare, ar trebui tratați ca prizonieri de război, în conformitate cu Convenția de la Geneva.

Pinner, un fost soldat al armatei britanice, a apărut obosit în videoclipul de la televiziunea de stat rusă, spunând că a fost capturat la Mariupol, în timp ce lupta cu pușcașii marini ucraineni.

Bărbatul de 48 de ani a adăugat că lupta în orașul asediat de cinci până la șase săptămâni, dar acum se află în regiunea separatistă Donețk.

Într-un al doilea videoclip editat, Pinner părea să fie interogat de un jurnalist rus despre modul în care a fost capturat.

Un britanic din armata Ucrainei s-a predat rușilor. Mama sa cere să fie tratat omenește

Aslin, din Newark, Nottingham, a fost filmat condus în cătușe cu o tăietură pe frunte, după ce s-a predat armatei ruse la Mariupol, săptămâna trecută.

Într-o declarație publicată de Oficiul pentru Externe, Commonwealth și Dezvoltare (FCDO) după capturarea sa, familia lui Pinner a explicat cum s-a implicat în apărarea Ucrainei, pe care a spus că o consideră „țara sa adoptivă”.

Ministerul britanic de Externe este în contact cu familiile celor doi

Tânărul de 28 de ani apăra orașul cu unitatea sa în timpul luptei din ultimele săptămâni, înainte de a trebui să se predea după 48 de zile.

Bunica lui Aslin a spus că videoclipul de la televiziunea rusă în care acesta spune că Ucraina nu ia „deciziile corecte” este „propagandă”.

Mama sa, Angela Wood, a spus pentru Sky News că fiul ei ar trebui tratat ca un prizonier de război legitim, după ce rapoartele din presa rusă sugerau că el e un mercenar, după capturarea sa.

Ministerul de Externe este în contact cu familiile lui Pinner și Aslin și le sprijină.

Politicianul capturat de ucraineni este liderul partidului Platforma Opoziție – Pentru viață și este un aliat al lui Putin.

Medvedciuk a fost plasat în arest la domiciliu anul trecut pentru a se confrunta cu acuzații de trădare și finanțare a terorismului, pe care le neagă.

Acesta a scăpat la câteva zile după ce a început invazia rusă, în februarie, dar a fost ulterior capturat de Ucraina.


…Britanici capturați de forțele ruse cer la TV să fie schimbați cu un oligarh putinist arestat de ucraineni…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4.5]

trupe marea britanie

Marea Britanie ar fi dus trupe în Ucraina pentru a antrena soldații Kievului

Petiție pentru demiterea directorului ICR Londra: „Nu știe diferența dintre britanic și englez”

Petiție pentru demiterea directorului ICR Londra: „Nu știe diferența dintre britanic și englez”