Menu
in

Britanicii, amenințați cu vaccinarea obligatorie sau lockdown pentru cei nevaccinați

Premierul Boris Johnson a sugerat aseară că vaccinarea împotriva COVID ar putea deveni obligatorie sau cei nevaccinați ar putea fi puși în carantină dacă „o proporție substanțială a populației rămâne nevaccinată”.

Potrivit Daily Mail, Johnson a spus că este probabil necesară o „discuție la nivel național” în viitor despre modul în care populația va trăi cu virusul.

El a spus că nu crede că guvernul poate „continua la nesfârșit cu intervenții non-farmaceutice”, indicând că vaccinurile ar putea deveni obligatorii sau că cei nevaccinați ar putea fi vizați de restricții.

La conferința de presă de aseară, 8 decembrie, Johnson a fost întrebat de un membru al publicului dacă guvernul ar putea urma exemplul unor națiuni europene și să dispună ca vaccinurile să fie obligatorii.

Boris Johnson anunță noi restricții în Anglia: Lucru de acasă și certificat de vaccinare OBLIGATORIU

„Cred că va trebui să avem o discuție la nivel național despre calea de urmat și despre alte lucruri pe care le putem face pentru a-i proteja pe cei care… nu s-au vaccinat dintr-un motiv sau altul”, a declarat premierul.

„Nu cred că putem continua la infinit cu intervenții non-farmaceutice – mă refer la restricții asupra modului de viață al oamenilor – doar pentru că, din păcate, o proporție substanțială a populației încă nu a fost vaccinată”, a mai spus el.

„Aceasta este o etapă la care cred că vom ajunge dacă și când vom stabili… că rapelul este eficient împotriva Omicron”, a afirmat Boris Johnson.

Deși Marea Britanie are una dintre cele mai mari proporții de persoane vaccinate împotriva Covid-19, peste cinci milioane de oameni – 12% din populație – nu are nicio doză de vaccin făcută.

Guvernul a impus noi legi în noiembrie care au obligat toți lucrătorii din sectorul de îngrijire să se vaccineze dacă doresc să-și continue locul de muncă.

Până la 51.000 de angajați ai caselor de îngrijire nu au mai fost primiți la muncă de pe 11 noiembrie, odată cu intrarea în vigoare a noii reguli din Anglia, potrivit datelor.


…Britanicii, amenințați cu vaccinarea obligatorie sau lockdown pentru cei nevaccinați…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 3.3]
Exit mobile version