in

Britanicii au o cale să scape de restricțiile COVID-19 pentru Spania: Gibraltarul

Guvernul britanic a instituit restricții dure pentru cei care vin sau vor să plece din/în Spania, inclusiv anularea zborurilor. Numai că restricțiile nu includ și teritoriul britanic din Peninsula Iberică, Gibraltarul.

Potrivit site-ului spaniol ABC, britanicii care zboară din Marea Britanie în Gibraltar trebuie să completeze doar un formular în care să indice unde au fost în ultimele 14 zile.

Teritoriul britanic a fost exclus de la carantina impusă de Regatul Unit turiștilor din Spania, din cauza Covid-19, în ciuda faptului că aeroportul Peñón din Gibraltar este una dintre porțile turismului britanic către Costa del Sol și alte destinații.

Colonia britanică se află în Peninsula Iberică, iar numai câțiva metri o desparte de cea mai apropiată localitate spaniolă, La Línea de la Concepción.

UE se pregătește să definească Gibraltarul drept „colonie” britanică

Prin urmare, cei care zboară din Gibraltar nu vor fi obligați să stea în carantină la sosirea în Regatul Unit, decât dacă declară că au fost în ultimele 14 zile în Spania.


Gibraltar a ridicat restricțiile de trafic aerian la 21 iunie. De atunci, toți pasagerii cu documente de călătorie valide sunt autorizați să intre prin aeroportul Peñón, unde companiile EasyJet și British Airways operează zboruri cu Londra, Manchester și Bristol.

Prin urmare, zborurile din Regatul Unit ajung zilnic pe aeroportul din Gibraltar, cu turiști care se îndreaptă spre Costa del Sol sau alte destinații din provincia Cádiz, pentru a-și petrece vacanța.=

Cum sunt călătorii controlați la întoarcerea lor în Marea Britanie

Gibraltarul nu impune, practic, nicio restricție, iar Regatul Unit prevede doar ca fiecare călător de pe aeroportul din Gibraltar, fie britanic, fie localnic, să completeze un formular unde să explice dacă au fost în țări cu risc, în ultimele 14 zile. Numai dacă răspunsul e pozitiv, atunci călătorul trebuie să fie pus în carantină.

În mod normal, arată și The Independent, carantina nu ar putea fi evitată, având în vedere că cei care ajung în Regatul Unit declară în ce țări au fost în ultimele două săptămâni. Însă, arată publicația citată, sistemul de control britanic are lacune și este puțin probabil să îi poată verifica pe cei care nu declară că au fost în Spania.

Mai mult, aproximativ 15.000 de persoane, din care 9.000 sunt angajați spanioli, intră și ies zilnic din teritoriul britanic, fără a trebui să se supună carantinei.

Cu o populație de aproximativ 35.000 de locuitori, Gibraltarul a înregistrat pe 29 iulie șase cazuri active de COVID-19, din care trei ale unor rezidenți, iar celelalte la vizitatori.

Spania ameninţă: nu va ratifica acordul dintre Marea Britanie şi UE dacă nu există schimbări în privinţa Gibraltarului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Gata cu pandemia. Romii au ocupat din nou centrul Londrei. Și-au pus corturile pe Park Lane, lângă Hilton

Ofertă de nerefuzat pentru diaspora: locuri pe listele ecologiştilor la locale şi parlamentare. “Vă aşteptăm acasă”