in ,

Britanicii fug de munca în agricultură ca dracul de tămâie. Fermier: „Am angajat 50 de englezi, am mai rămas cu 7”

Fermieri britanici explică faptul că trebuie anumite competențe precise și rezistență fizică pentru munca în agricultură.

Culegătorii buni trebuie pregătiți, iar încercările de a recruta localnici n-au fost prea reușite Marea Britanie. Munca este grea, repetitivă, foarte obositoare pentru genunchi și spate și se poate ajunge la 11 ore pe zi și 50 ore pe săptămână.

„E un coșmar absolut. Dacă guvernul crede că britanicii vor munci pământul se înșală amarnic. Nu este prea grozav să angajezi la câmp muncitori britanici” a spus un fermier din regat.

Specialiști din agricultura britanică afirmă că mai multe culturi de sparanghel vor fi lăsate să putrezească din cauza lipsei lucrătorilor.

Fermierii spun că localnicii nu sunt capabili să-i înlocuiască pe români și pe ceilalți care veneau anual să participe la recoltări, scrie Daily Mail.

Guvernul de la Londra cheamă britanicii să muncească în agricultură

„Aceste munci sunt grele. Trebuie să fii puternic fizic. Cei care au făcut muncă de birou, la calculator vor descoperit că trebuie să folosească mușchi pe care nu i-au mai folosit până acum. Sunt munci fizice. În fiecare zi la fel. Trebuie să fii afară indiferent de vreme”, a spus Ali Capper, membru al unei uniuni agricole britanice.

Din cauza impunerii restricțiilor de călătorie din Europa, mulți români nu au mai avut cu să poată zbura în Regatul Unit, iar forța de muncă s-a înjumătățit.

„În mod normal aveam 130 de angajați, acum am 70. Am angajat englezi, la început 50, dar am mai rămas cu 7. O să fie la fel peste tot”, a povestit patronul.

Un alt patron de fermă, John Colegrave, din Banbury, a povestit că din 20 de muncitori britanici a mai rămas cu 8. „Nu este o muncă pentru oricine. Mulți nici nu au știut la ce vin. Cinci dintre ei au rezistat o oră, apoi au spus că asta nu este muncă de ei.”

Români exploatați în agricultură în Gloucestershire. O persoană a fost arestată

În acest context, britanicii trimit acum avioane speciale pentru a aduce români la muncă.

Pe 1 mai, mai multe avioane charter au aterizat în Marea Britanie cu români așteptați pentru a munci în fermele britanice. Din cei 50.000 de britanici înscriși la muncă sezonieră agricolă, doar 200 au acceptat condițiile de lucru din ferme.

Guvernul Regatului Unit încearcă să determine mai mulți britanici să se înscrie la muncă sezonieră pentru a ajuta fermierii și a răspunde cererii consumatorilor. Deși muncitorii străini sunt mult mai puțini din cauza pandemiei de coronavirus, totuși, ministrul Agriculturii, Lord Gardiner, a anunțat că, deocamdată, fermele au forță de muncă sezonieră suficientă, însă vor fi probleme luna viitoare.

Munca la sparanghel, un chin pentru nemți: „Toate oasele mă dor”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Brad Garrett

Brad Garret, din “Everybody Loves Raymond”, a împlinit 60 de ani

Marea Britanie, bolnavul Europei! Numărul deceselor zilnice crește, după mai multe zile de scădere. Cel puțin 436 de morți în ultimele 24 de ore