in

Brokerul Cristian Sima: „Un dezastru, cel mai bine e să lași selecția naturală să-și facă treaba”

Un personaj controversat, brokerul Cristian Sima a declarat pentru economica.net că economia este extrem de afectată și că în toamnă se așteaptă la un picaj abrupt.

România stă foarte prost la șomaj, la micile afaceri și, cel mai rău e că crește numărul de cazuri de infecție cu coronavirus, a declarat Cristian Sima, potrivit economica.net.

„Ne descurcăm foarte prost. Avem un șomaj mare, micile afaceri suferă îngrozitor. Uitați-vă la restaurante ce se întâmplă. Iar infecțiile cu coronavirus cresc. Păi dacă ajung în două-trei luni la 600 pe zi se închide iar tot”, a spus Sima.

Întrebat de măsurile guvernului de susținere a economiei, brokerul a răspuns că „programul de creditare pentru IMM (IMM Invest) a fost foarte bun, însă cel de amânare la plată a ratelor pentru 9 luni a fost un dezastru”.

„Cei care n-au plătit nouă luni, nu vor avea din ce să plătească nici din toamnă, iar băncile vor intra în dificultate”, a spus Sima. Întrebat de zvonurile cum că guvernul ar pregăti un pachet financiar de relansare care ar presupune inclusiv „helicopter money”, brokerul a subliniat că astfel de măsuri nu au salvat niciodată nimic și că cea mai bună soluție era selecția naturală.

Coronavirus în UK – ce este imunitatea de grup? Cum poate stopa răspândirea COVID-19?


„Credeți că ‘helicopter money‘ a salvat ceva? Uitați-vă la SUA. Nici cele trei trilioane date de Trump, nici ce vor da ai noștri nu salvează nimic. Cel mai bine e să lași selecția naturală să-și facă treaba. Cine rezistă, bine, cine nu… ”, a mai spus Sima.

Cristian Sima este un controversat broker și investitor român, unul dintre primii investitori locali care a deschis o firmă de brokeraj dedicată piețelor internaționale, WBS Holding, în 1997, la Londra.

În perioada martie – august 2007, el a fost membru în Consiliul de Administrație al Bursei de Valori București (BVB). A mai deținut și o participație de 9% în portalul de știri Hotnews.ro, pe care a vândut-o în septembrie 2012.

A fugit în Elveția de teama furiei unor investitori cu care lucra personal, care l-au acuzat că le-ar fi pierdut circa 3,5 milioane de euro pe Forex. Printre ei se afla și actualul șef al Consiliului fiscal, organ de consiliere a guvernului, Daniel Dăianu.

Medicii spanioli aruncă teoria în aer: în cazurile extrem de grave, pacienții NU sunt uciși de coronavirus!

Exclusiv/ Cristian Sima: “Diaspora este controlată. Securiştii lui Ceauşescu, activi în străinătate”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Medici din Marea Britanie, avertisment pentru politicieni: Risc tot mai mare de revenire a pandemiei

Vindeau fete în Marea Britanie și Austria. Proxeneții cereau între 5.000 și 8.000 de euro. Zeci de tinere au fost traficate