in

Cameron, gata să cedeze în fața extremiștilor. Guvernul vrea să ia măsuri împotriva imigranților UE

Un set de măsuri ce vor înăspri legislația cu privire al imigrația din Uniunea Europeană este gata să fie introdus în legea anti-imigrație ce se află la Parlament.

Pe fondul ultimelor atacuri din presă și a discursurilor tot mai violente cu privire la români și bulgari, atât din partea UKIP, cât și a unei aripi a Partidului Conservator, David Cameron pare să cedeze teren și promite că va opri imigranții UE să profite de bunăstarea statului britanic, titrează Financial Times.Premierul se gândește, astfel, la o serie de măsuri de a reduce factorii ce duc la venirea în Marea Britanie a imigranților, inclusiv la prelungirea timpului în care cei nou-veniți trebuie să îl aibă în țară înainte să pretindă beneficii.

Totuși, se arată în Financial Times, consilierii lui Cameron au dezmințit faptul că s-ar putea prelungi această perioadă de la trei luni la un an, însă au afirmat că vor fi luate unele măsuri, mai ales după ridicarea restricțiilor pentru români și bulgari, de la 1 ianuarie 2014.

Theresa May se bâlbâie în fața Comisiei Europene. Ministrul de Interne nu are date despre beneficiile sociale acordate imigranților UE

 

Unele măsuri ar putea fi introduse în legea imigrației, ce se află la Parlament, iar altele vor fi inserate în renegocierea legilor UE pe care Cameron o dorește înainte de referendumul pentru ieșirea din Uniune, din 2017.

Alistair Carmichael, secretarul liberal-democraților din Scoția, a fost de acord că sunt necesare “acorduri de tranziţie robuste” dar a precizat că partidul său nu vrea să pună Marea Britanie “de partea greşită a restului Uniunii Europene”.

Costul reducerii imigrației din UE: Creșterea datoriei naționale și 60 de miliarde de lire pierdere

 

Comisia Europeană a acuzat conservatorii că nu oferă nicio dovadă că imigranţii din cadrul UE sunt implicaţi în “turismul pentru beneficii sociale”, insistând că aceştia plătesc mai multe taxe la bugetul britanic decât încasează prin beneficii sociale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

“Vinerea neagră” scoate la cumpărături peste 4 milioane de români

Ambasadorul Jinga: Prețul populismului – reputația a mii de români