Menu
in

Casele de bătrâni din Marea Britanie în pericol de închidere, o treime sunt deja sufocate de facturile uriașe

Casele de bătrâni din Marea Britanie în pericol de închidere, o treime sunt deja sufocate de facturile uriașe. Au luat în considerare închiderea în ultimul an din cauza costurilor de funcționare “paralizante din punct de vedere financiar”, în timp ce crește îngrijorarea că furnizorii de gaz profită în detrimentul micilor întreprinderi, scrie The Guardian.

Autoritatea de reglementare în domeniul energiei, Ofgem, a recunoscut că este posibil ca unii furnizori să perceapă companiilor mici tarife care nu pot fi justificate de scăderea prețurilor pe piața gazelor.

Citiți și: Polițiștii britanici, extrem de violenți cu femeile: peste 1.500 au fost acuzați de agresiuni, 1% au fost concediați

Casele de bătrâni din Marea Britanie în pericol de închidere

Care England, cel mai mare organism reprezentativ al furnizorilor de servicii de îngrijire din Anglia, a avertizat autoritatea de reglementare în domeniul energiei că facturile pentru încălzirea căminelor de îngrijire au crescut cu 500% în ultimul an, deoarece furnizorii percep tarife care nu se ridică la nivelul actual al prețului de piață al gazului.

Martin Green, directorul executiv al Care England, a declarat: “Nu poate exista nicio justificare pentru practicarea unor tarife atât de îngrozitoare și care afectează financiar.”

Directorul executiv al Ofgem, Jonathan Brearley, a declarat într-o scrisoare adresată cancelarului Jeremy Hunt, la începutul acestei luni, că autoritatea de reglementare este “foarte îngrijorată” în legătură cu rapoartele grupurilor de consumatori privind comportamentul furnizorilor.

Amenințarea este deosebit de gravă pentru sectorul căminelor de îngrijire, care mulți se tem că se îndreaptă ca un somnambul spre o criză de creștere a costurilor și care se confruntă, de obicei, cu o povară mai mare a încălzirii.

Anul trecut, Care England a informat Ofgem că unele centre de îngrijire se confruntă cu prețuri la gaz de peste 12 ori mai mari decât prețurile de pe piața angro, deși beneficiază de așa-numitele tarife “extracontractuale”, care ar trebui să poată reflecta în fiecare lună scăderea prețurilor de pe piața gazelor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 4]
Exit mobile version