in

Câteva ore de ninsoare în Marea Britanie: Școli închise, avioane anulate, autostrăzi blocate, haos în Londra
Temperaturile extreme și ninsoare a abundentă au dus, duminică, 10 decembrie, la probleme extrem de grave în Marea Britanie.

Ninsoare a a închis școli și autostrăzi, mai multe localități au rămas fără energie electrică, zeci de mii de pasageri ai curselor de pe aeroporturile londoneze nu au putut decola.

National Rail a anunțat că au fost afectate călătoriile din Anglia și Țara Galilor. Au fost afectate companiile Virgin Trains, Great Western și CrossCountry.

De asemenea, mii de elevi din Marea Britanie și Irlanda nu au mers azi, 11 decembrie, la școală.

Biroul  Metropolitan de Meteorologie a extins o avertizare de vreme severă pentru zăpadă și gheață până azi, la ora 16 mai. Avertizarea se desfășoară de-a lungul Angliei de est și centrală, Londra, cea mai mare parte din Țara Galilor, Scoția de Nord și Irlanda de Nord.

„Temperaturile vor scădea rapid sub îngheț, luni, într-o mare parte a zonei, ceea ce va duce la îngheț, în special în cazul în care se produce topirea zăpezii în timpul zilei sau în cazul în care un va cădea un amestec de ploaie și zăpadă”, a declarat șeful Biroului Național de Meteorologie.

Zăpada și gheața au dus la o creștere cu 42% a accidentelor pe drumurile din Marea Britanie ieri, 10 decembrie, scrie The Independent.

Duminică au fost și grave perturbări ale traficului aerian. Peste 50.000 de pasageri ai zborurilor British Airways au fost afectați. Aeroporturile Luton, Stansted, Birmingham și East Midlands au fost închise complet ieri, în timp ce personalul a ieșit să elimine zăpada de pe piste.

Este posibil ca și astăzi să existe probleme în aeroporturi.

Mai mult de 7.800 de case din Midlands, Țara Galilor și sud-vestul Angliei aveau încă probleme cu furnizarea energiei electrice, potrivit Western Power Distribution (WPD).

Cele mai multe dintre proprietățile afectate sunt în West Midlands, unde aproape 7.000 de clienți WPD din regiune au rămas fără energie, de ieri, de la ora 09.25.

Cea mai scăzută temperatură înregistrată în Marea Britanie peste noapte a fost în Chillingham Barns, Northumberland, unde mercurul a scăzut la -12,2 ° C.

Zeci de zboruri de pe Aeroportul Heathrow au fost anulate și în această dimineață, din cauza lipsei echipajelor aeronavelor și a înghețului de azi-noapte.

Șapte zboruri au fost anulate la aeroportul în Edinburgh, în timp ce aeroportul din Manchester are 13 plecări anulate.

De asemenea, șoseaua spre Aeroportul Stansted, legată de M1 a fost închisă peste noapte, din cauza înghețului.

 
Peste 100 de români, blocați pe aeroportul Luton. Ambasadorul Mihalache: „Nu suntem responsabili cu meteorologia”

Prințul Charles va participa la înmormântarea Regelui Mihai I al României