in

Cazurile de coronavirus, în creștere în Anglia. Purtarea măștilor de protecție se extinde, iar poliția va fi mult mai drastică, anunță premierul Boris Johnson


Având în vedere creșterea cazurilor de coronavirus în Anglia, premierul britanic Boris Johnson a spus azi într-o conferință de presă că va amâna o nouă relaxare a restricțiilor, programată pe 1 august, până pe 15 august.

De asemenea, e a anunțat că purtarea măștilor de protecție va fi obligatorie și în alte spații închise din Anglia, începând cu 8 august.

Astfel, acoperirea feței va fi obligatorie și în muzee, galerii, cinematografe și lăcașuri de cult. De asemenea, s-a luat din nou măsura interzicerii ceremoniilor de nuntă de până la 30 de persoane, însă oficierile vor putea avea loc într-un cadru restrâns.

Boris Johnson, avertisment dur: Regatul Unit poate fi lovit de al doilea val de infecții, în doar două săptămâni

Anunțurile au apărut după ce, aseară, Guvernul a anunțat că reimpune măsuri parțiale de blocare pentru 4,5 milioane de oameni care locuiesc în Greater Manchester și în anumite părți din Lancashire și Yorkshire, interzicând vizitarea altor gospodării, în interior sau exterior, din cauza numărului crescut de cazuri.

Astfel, cazinourile, sălile de bowling, patinoarele și saloanele de înfrumusețare nu se vor deschide mâine, 1 august, așa cum era preconizat.

„Știu că pașii pe care îi facem vor fi o adevărată lovitură pentru mulți oameni, pentru toți ale căror planuri de nuntă au fost perturbate sau nu pot sărbători acum Eid în modul în care și-ar dori și îmi pare foarte rău de asta, dar pur și simplu nu ne putem asuma riscul”, a declarat Boris Johnson.

Totodată, a declarat premierul, poliția va supraveghea mai îndeaproape respectarea măsurilor de protecție, cum ar fi purtarea măștilor sau distanțarea fizică.

„Trebuie să apăsăm pedala de frână dacă vrem să ținem virusul sub control”, a mai spus Johnson.

Regiunea Campania a trecut la amendarea celor care nu poartă mască: primele amenzi, de 1.000 de euro, au fost aplicate de sâmbătă
Copiii cu vârste de până la cinci ani, extrem de contagioși dacă sunt infectați cu COVID-19

Anglia: 29.000 de pasageri nu aveau mască de protecție pe mijloacele de transport. Doar 13 au fost sancționați