in

Cazurile de sclavie modernă pot fi raportate direct Ministerului de Interne din Marea Britanie. Românii, printre principalele victime

Ministerul britanic de Interne a lansat o linie telefonică şi un site care permit denunţarea de către public şi victime a unor cazuri de sclavie modernă, anunţă Press Association. Linia verde (0800 0121 700) la care victimele pot solicita ajutor telefonic şi site-ul au fost lansate cu ajutorul asociaţiei de caritate pentru copii Societatea naţională pentru prevenirea cruzimii faţă de copii (NSPCC).

În total, 1.746 de cazuri de sclavie modernă au fost înregistrate oficial în Marea Britanie în 2013, cu 50% mai multe decât în anul precedent, potrivit unor statistici de la National Referral Mechanism, organismul oficial care identifică victimele traficurilor. Lansarea are loc în contextul în care ministrul de Interne Theresa May şi-a exprimat speranţa că legea privind sclavia modernă va fi adoptată de Parlament.



Spotul publicitar de 30 de secunde, a fost postat şi pe canalul YouTube al Ministerului britanic de Interne, prezintă scene de sclavie domestică, muncă forţată şi prostituţie, după care o voce spune “Sclavia este mai aproape decât crezi. Ajută la eliberarea Regatului Unit de sclavia modernă”.

Zece români – „sclavi” la o spălătorie auto din Southampton

Site-ul – modernslavery.co.uk – relevă că 90 de victime descoperite în Marea Britanie în 2013 au fost cetăţeni britanici, iar restul provin din ţări ca România, Albania, Nigeria şi Vietnam, potrivit Mediafax.

“Nu există o victimă tipică a sclaviei – victimele pot fi bărbaţi, femei şi copii de toate vârstele şi din toate categoriile de populaţie. Însă incidenţa este mai mare în rândul celor mai vulnerabili, minorităţilor sau grupurilor excluse social”, se poate citi pe site.

Pot exista victime care au fost aduse din străinătate şi persoane vulnerabile din Marea Britanie, forţate să muncească ilegal, împotriva voinţei lor, în numeroase ramuri ale industriei, în bordeluri, în ferme de canabis, saloane de înfrumuseţare şi ferme”, se mai precizează pe site.

Românii, plătiţi sub salariul minim. Ofertă de muncă: transportul unei valize cu „ierburi” din Germania

În urmă cu două luni, Ziarul Românesc a scris despre cazul a zece români forțați să muncească la o spălătorie din Southampton.

Dave Hardcastle, de la Poliția Hampshire, a declarat cu acel prilej că multe afaceri ale unor spălătorii auto din Marea Britanie sunt conectate cu crima organizată.

Potrivit oficialului, acol ose desfășoară fapte precum traficul de ființe umane și servitute, dar există și nereguli cu privire la salariul minim pe economie, evaziune fiscală, imigrație și poluare.

(VIDEO) Sclavagism în UE. Zeci de români tratați inuman la o fabrică din Italia

Dacă mergi să îți speli autoturismul într-unul dintre aceste locuri și ți se pare că prețul pare prea frumos ca să fie adevărat, întreabă-te care ar fi costul real și dacă nu cumva cineva este exploatat?”, a declarat Hardcastle.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Franța. Un român a fost împușcat mortal de un polițist. Amenința cu o sticlă spartă

Reacţia MAE cu privire la atacurile împotriva cetăţenilor români din Belfast