in

Ce are de gând să facă Boris Johnson pentru a forța un Brexit fără acord

Fostul ministru de externe britanic Boris Johnson, favorit la funcția de președinte al Partidului Conservator și de prim-ministru, va lăsa deschisă posibilitatea suspendării parlamentului pentru a forța un Brexit fără acord, relatează The Times.

Într-o întâlnire privată cu parlamentari conservatori pro-Brexit, desfășurată săptămâna trecută, Johnson a dar asigurări că nu va exclude în mod explicit această posibilitate, potrivit unui coleg de partid al deputatului.


Boris Johnson și-a lansat candidatura pentru a-i succeda premierului demisionar Theresa May la conducerea Partidului Conservator și a guvernului, insistând că Regatul Unit ”trebuie să iasă din UE pe 31 octombrie”.

În opinia sa, alegătorii britanici se vor simți ”ușurați” dacă în final se va realiza Brexit, pentru că acest lucru va face posibil ca de atunci înainte guvernul să se concentreze pe alte probleme importante pentru Regatul Unit.

Fost ministru de externe în cabinetul Theresa May, Boris Johnson a demisionat din acest post în iulie 2018, criticând ceea ce considera a fi o abordare prea conciliantă a șefei guvernului în negocierile cu UE.

Boris Johnson, favorit pentru funcția de prim ministru. „Este perceput în capitala europeană drept un oportunist”Boris Johnson, favorit pentru funcția de prim ministru. „Este perceput în capitala europeană drept un oportunist”

”Justiție” britanică: a hrănit un porumbel într-un parc și a primit amendă usturătoare. ”E ridicol!”