in

Ce li se promite scoțienilor dacă votează pentru independență la un nou referendum

Conferința Partidului Național Scoțian (SNP), condus de premierul Nicola Sturgeron,  a aprobat ideea unei săptămâni de lucru de patru zile, dacă se va vota pentru independență la un viitor referendum.

Oamenii politici din Scoția susțin trecerea la săptămâna de lucru de patru zile, care face parte din politica Partidului National Scoțian (SNP).

Delegații la congres au votat copleșitor în susținerea ideii, după ce au aflat că pandemia a schimbat echilibrul dintre viața profesională și cea privată.

Guvernul SNP va stabili un fond de 10 milioane de lire sterline pentru a permite companiilor să piloteze și să experimenteze beneficiile unei săptămâni de lucru mai scurtă, care urmează să fie introdusă „atunci când Scoția câștigă controlul deplin al drepturilor de muncă”.

Cercetări recente arată că 80% dintre oameni cred că reducerea numărului de zile de muncă fără pierderi de salariu ar avea un „efect pozitiv asupra bunăstării lor”.

În urmă cu doi ani, cercetările efectuate de Centrul pentru Studii Politice au constatat că, dacă ar fi implementată la nivel de Marea Britanie, politica ar costa Trezoreria 17 miliarde de lire sterline, în cele mai optimiste ipoteze.


Premierul britanic este în corzi. Liderul scoțian cere un nou referendum pentru independență după ce a câștigat alegerile

Șefa executivului scoțian Nicola Sturgeon și-a reafirmat, zilele trecute, angajamentul de a organiza un nou referendum privind independența Scoției înainte de finalul anului 2023, în pofida opoziției ferme din partea Londrei, relatează France Presse, citată de Adevărul.

Un nou referendum pentru independență, organizat până în 2023

„În condițiile ieșirii din pandemie, trebuie să urmeze opțiuni care ne vor modela economia și societatea pentru deceniile care vin”, a declarat lidera Partidului Național Scoțian, prezentându-le deputaților scoțieni programul guvernului său pentru anul viitor.

„Dacă va permite COVID-19”, obiectivul este de a ține un referendum privind autodeterminarea „în prima jumătate a acestei legislaturi, înainte de finalul lui 2023”, a precizat Sturgeon.

Premierul britanic Boris Johnson se opune organizării unui asemenea referendum, susținând că o consultare populară de tipul celei organizate deja în 2014 și marcate de victoria cu 55% din voturi a taberei favorabile rămânerii Scoției în interiorul Regatului Unit nu poate avea loc „decât o dată în timpul unei generații”.


…Ce li se promite scoțienilor dacă votează pentru independență la un nou referendum…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.7]

Londra: Femeie de 35 de ani, ucisă de serul anti-COVID. Medicul legist: „Era perfect sănătoasă”

Londra: Femeie de 35 de ani, ucisă de serul anti-COVID. Medicul legist: „Era perfect sănătoasă”

O treime din cei care sosesc în Anglia încalcă regulile carantinei

O treime din cei care sosesc în Anglia încalcă regulile carantinei