Menu
in

Ce pregătesc britanicii după Brexit: Nu intri în țară dacă nu ai loc de muncă. „Românul să fie egal cu indianul și cu ugandezul”



Într-un editorial publicat în unul dintre cele mai anti-europene și anti-românești publicații britanice, Daily Mail, ministrul Muncii și Pensiilor din Marea Britanie, Iain Duncan-Smith (foto) scrie că Marea Britanie își va recâștiga controlul asupra propriilor granițe și că toți imigranții vor avea aceleași drepturi, indiferent dacă sunt din Uniunea Europeană, India sau Brazilia.

El mai dezvăluie faptul că intenția guvernului este de a nu mai permite intrarea în țară a nimănui care nu are deja un loc de muncă și, de asemenea, că imigranții nu vor primi niciun fel de ajutor social timp de cinci ani.

Iată câteva fragmente din articolul publicat de Daily Mail:

„De la sfârșitul anului 2020, la finalizarea perioadei de tranziție, care a fost rezolvată acum de acordul semnat luna trecută, vom fi în cele din urmă capabili să ne stabilim politica de imigrare conform intereselor noastre naționale, în loc să ținem cont de cerințele de la Bruxelles.

Dorința poporului britanic pentru această schimbare a fost un factor crucial în rezultatul referendumului din 2016.

În prezent, un solicitant alb din România se confruntă cu mult mai puține obstacole de a veni în Marea Britanie decât un inginer indian sau un dentist brazilian. Dar Brexit poate însemna corectitudine, pe baza îndeplinirii cerințelor națiunii noastre…”

Duncan-Smith critică poziția celor din tabăra pro-UE pe care îi acuză că mint atunci când i-au caracterizat pe cei pro-Brexit că sunt niște „nostalgici după o lume condusă de albi”.

„Marea Britanie a fost întotdeauna o țară primitoare, liberală – un prim motiv pentru care mulți imigranți doresc să se stabilească aici. Brexit nu are de gând să „închidă ușile”, ca să folosesc o metaforă preferată a celor din tabăra anti-Brexit.”

„În conformitate cu regulile de liberă circulație ale Bruxelles-ului, a trebuit să acceptăm orice nou-venit de pe continent, indiferent de competențe sau intenție.”

„În prezent, un solicitant alb din România se confruntă cu mult mai puține obstacole pentru a veni în Marea Britanie decât un inginer indian sau un dentist brazilian. Dar Brexit poate însemna corectitudine, pe baza îndeplinirii cerințelor națiunii noastre.”

Ministrul conservator aduce aminte în continuare cum Marea Britanie i-a salvat pe hughenoții care fugeau de persecuția religioasă, pe evreii europeni de pogromurile din Rusia și Germania, pe cei din Uganda care fugeau de tirania lui Idi Amin.

El mai spune că ce s-a întâmplat în ultimele decenii datorită apartenenței la UE este lipsit de sensul echilibrului, iar afluxul de imigranți a fost cel mai mare din istorie.

Brexit. India vrea acord comercial cu Marea Britanie în schimbul liberei circulații a cetățenilor săi

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version