in

Ce proceduri trebuie să urmeze românii pentru a studia în Marea Britanie de la 1 ianuarie 2021. Totul se schimbă

Începând cu 1 ianuarie 2021, pentru a studia în Regatul Unit, toți cetățenii Uniunii Europene, printre care și cei români, vor fi supuși unor reguli și proceduri diferite de până acum.

Autoritățile britanice au anunțat că studenții care vin din statele membre UE vor trebui să urmeze aceleași proceduri ca toți studenții internaționali pentru a studia aici.


Potrivit unui ghid recent publicat de guvernul Regatului Unit, cei care nu locuiesc în prezent în Regatul Unit sau nu au drepturi în temeiul Acordului de retragere, vor trebui să îndeplinească anumite cerințe pentru a studia.

„Cetățenii irlandezi sunt scutiți de sistemul de imigrație bazat pe puncte din Marea Britanie și nu vor exista modificări ale aranjamentelor pentru zona comună de călătorie”, precizează guvernul britanic.

Studiul în Marea Britanie ca deținător de pașaport UE va fi destul de diferită de ceea ce a fost de acum. Astfel, studenții din UE nu vor mai fi tratați în mod egal cu cetățenii din Marea Britanie, ci mai degrabă cu cei din țări precum SUA, India, Bangladesh, Canada, Albania etc.

Toți studenții din UE care au obținut un loc la o instituție de învățământ superior din Marea Britanie și au peste 16 ani, sunt eligibili să solicite o viză de student.

O viză de student din Marea Britanie poate fi obținută urmând mai multe proceduri, cum ar fi completarea unei cereri, prezentarea documentelor solicitate, precum și plata taxei de viză.

Studenţii din UE vor plăti taxe mai mari la universităţile din Anglia, din 2021

Studenții din UE care doresc să studieze în Regatul Unit după 31 decembrie 2020, trebuie să poată obține 70 de puncte prin îndeplinirea cerințelor stabilite de autoritățile britanice pentru a obține o viză de studii.

Ei ar trebui să adune 10 puncte dovedind că sunt competenți în limba engleză la standardul cerut pentru nivelul cursului pe care intenționează să-l urmeze. Alte 10 puncte ar trebui să fie obținute arătând dovezi că sunt capabili să se întrețină (sau au un sponsor care să îi întrețină) în timpul studiilor.

Alte 50 de puncte trebuie să fie obținută de către student, prezentând următoarele:

  • Confirmarea acceptării studiilor – o ofertă necondiționată pentru un loc din partea unei instituții de învățământ acreditată;
  • Cerința (CAS) – un număr de referință al Confirmării Acceptării Studiilor (CAS), care este furnizat de instituția de educație a studentului după ce i-a oferit un loc necondiționat la un curs;
  • Cerința cursului – studentul urmează un curs care duce la o calificare aprobată la un nivel adecvat de studiu;
  • Cerință de calificare aprobată – studentul ar trebui să aibă orice calificări academice relevante necesare pentru a urma cursul;
  • Nivelul cerinței de studiu;
  • Cerința locului de studiu.

Studenții cu vârsta sub 18 ani trebuie să prezinte, de asemenea, dovezi ale consimțământului părinților sau al altor tutori legali, precum și aranjamente adecvate de îngrijire în vigoare pentru el / ea în Marea Britanie.

Studenții din UE trebuie să solicite o viză de student în Marea Britanie cu cel puțin șase luni înainte de data la care încep cursurile, plătind, printre altele, o taxă de 348 GBP pentru fiecare cerere de viză.

Plata taxei pentru asistență medicală pentru imigrare ca parte a cererii, care oferă accesul studenților la Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie este obligatorie.

De asemenea, studenții din UE care își finalizează cu succes diploma la nivel universitar sau post-universitar în Marea Britanie vor fi eligibili pentru a solicita o viză de absolvent. Acesta din urmă îi permite titularului să rămână și să lucreze sau să caute de lucru pentru o perioadă maximă de doi ani. Doctoranzii pot rămâne încă trei ani.Rata șomajului din Marea Britanie, cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani

Liderii UE spun că nu se mai poate avea încredere în Marea Britanie și vor reguli dure de aplicare a unui tratat comercial