in

Ce spune un general britanic despre NATO și Rusia: „Ar trebui să ne fie rușine”

Ce spune un general britanic despre NATO și Rusia: „Ar trebui să ne fie rușine”

Generalul Sir Richard Barrons, fost comandant al Statului Major al trupelor britanice, avertizează că, în acest moment, NATO nu este pregătit pentru un război cu Rusia.

Federația Rusă reprezintă în acest moment o amenințare pentru pacea întregului continent însă, deși mai numeroasă și mai bine dotată din punct de vedere tehnic, NATO nu e pregătită de un conflict cu armata lui Putin, crede Sir Richard.

„NATO nu este pregătită pentru un război cu Rusia”

Fostul comandant al Statului Major al forțelor armate britanice spune că Organizația Tratatului Nord Atlantic nu este pregătită să intre în război cu Rusia.

Generalul a fost întrebat, în cadrul unei audieri a comisiei parlamentare de apărare din Regatul Unit de marți, 20 aprilie, ce s-ar întâmpla în momentul în care NATO nu va avea altă opțiune decât să lupte împotriva Rusiei.

Putin, meci greu cu Occidentul. Finlanda și Suedia, pregătite să se alăture NATO în cel mai scurt timp

Acesta a spus că o escaladare a situației pe flancul estic și un posibil atac asupra unui stat aliat, va activa automat articolul 5 al NATO.

Apoi, generalul și-a exprimat îngrijorarea că o astfel de postură, cu aliații NATO în rol de tabără beligerantă, nu ar fi una de bun augur.

„Principalul motiv pentru care vrem să evităm un război între Rusia și NATO este că NATO nu este pregătită. Și ar trebui să ne fie rușine de asta”, a declarat sir Richard, potrivit The Independent.

„Forțele Marii Britanii ar fi distruse într-o săptămână de cele aeriene ruse”

Tobias Ellwood, președintele comisiei de apărare a Marii Britanii, l-a întrebat pe general dacă Marea Britanie dispune de sistemele de apărare necesare pentru a se proteja în cazul atacurilor rusești. Barrons a răspuns direct: „Absolut deloc”.

„Dacă Marii Britanii i s-ar cere să apere o altă țară NATO față de atacurile Rusiei, de exemplu Estonia, forțele sale ar fi distruse în aproximativ o săptămână de către forțele aeriene ruse”, a mai spus generalul britanic.

În intervenția sa de marți, Sir Richard Barrons a mai spus că la summitul NATO de la Madrid care va avea loc în iunie, prioritatea ar trebui să fie „restabilirea echilibrului de putere cu Rusia” în ceea ce privește capacitatea militară, astfel încât Moscova „să nu mai creadă că poate stabili termenii viitoarelor negocieri cu NATO”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 1.6]

locuitorii Plaistow

Crimă violentă în Plaistow: Locuitorii îngroziți „se încuie în case și se roagă la Dumnezeu”

Româncă ținută la închisoare în Marea Britanie, împreună cu criminali de copii și pedofili, acuzată că și-a răpit propriul copil. „Este un tratament absolut degradant”