in

Cea mai mare bancă din Marea Britanie concediază zeci de mii de angajați

HSBC, cea mai mare bancă britanică, a anunțat că va renunța la 35.000 de locuri de muncă, potrivit BBC. Inițial, compania anunțase planurile de restructurare în luna februarie, însă acestea au fost puse în așteptare din cauza pandemiei de coronavirus.

Mișcarea face parte dintr-un program de restructurare ce urmărește să atingă o reducere de costuri în valoare de 3,6 miliarde de lire, până în 2022.

După criza financiară din 2008-2009, HSBC a vândut din afaceri și a părăsit unele țări, printre care se numără Brazilia, în 2016, scrie Ziarul Financiar.

Instituțiile financiare caută soluții post-Brexit. Prima bancă importantă care face concedieri la Londra

„Întrebarea pe care trebuie să o adresăm este «de ce acum?». În prezent, un număr mare dintre angajații HSBC fac sacrificii majore lucrând de acasă sau își asumă riscuri mergând în birouri sau în sucursalele pentru a-i ajuta pe clienți“, a declarat Dominic Hook, președintele unui sindicat din Marea Britanie. 

De asemenea, banca se confruntă cu o serie de schimbări politice, de vreme ce se bazează masiv pe atitudinea Chinei față de Hong Kong și pe nivelul dolarului american, văzută în vremuri normale ca principala monedă de rezervă a lumii.


La începutul lunii, Mike Pompeo – secretarul de stat din Statele Unite – a criticat banca britanică pentru susținerea mișcării lansate de autoritățile chineze prin care au impus o nouă legislație de securitate națională în Hong Kong. HSBC, care are sediul în Marea Britanie dar a fost înființată în Hong Kong în 1865, a refuzat să comenteze observațiile lui Mike Pompeo.

Aveți credit ipotecar în Spania? Curtea Supremă a decis că băncile nu trebuie să plătească taxa de timbru, ci clienții

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie: Lucrătorii independenți care nu arată că au fost afectați financiar de criză după 14 iulie pot rămâne fără a doua subvenție

Furtuni și inundații în Marea Britanie. Ploile abundente continuă și în următoarele două zile