in

Cea mai mare grevă feroviară din ultimele decenii oprește majoritatea trenurilor din Marea Britanie

Știri UK: Cea mai mare grevă feroviară din Marea Britanie din ultimele decenii va opri majoritatea trenurilor pe tot parcursul zilei de sâmbătă, sindicatele combinând acțiuni sindicale pentru prima dată în acest an.
În multe zone nu va circula niciun tren, iar pe unele rute interurbane între Londra și Birmingham, Manchester și Edinburgh nu vor exista servicii directe, scrie The Guardian.

Lira sterlină s-a prăbuşit la cel mai mic nivel din ultimii 50 de ani. „Va ajunge la paritate cu dolarul”

Cea mai mare grevă feroviară din ultimele decenii

Având în vedere că atât mecanicii de locomotivă, cât și agenții de semnalizare sunt în grevă, doar aproximativ 11% din orarele normale vor fi în funcțiune. Tulburările vor fi semnificativ mai grave decât în timpul altor greve feroviare din acest an, deoarece membrii sindicatelor RMT, Aslef și TSSA vor fi în grevă de 24 de ore, programată să coincidă cu începutul conferinței conservatoare de la Birmingham.

Grevele planificate pentru luna trecută au fost anulate din cauza perioadei de doliu după moartea Reginei Elisabeta a II-a.

Cele câteva trenuri care vor circula vor începe mai târziu și se vor termina mai devreme decât de obicei. Avanti West Coast nu va circula cu niciun tren și nu vor exista servicii între Anglia și Țara Galilor.

Network Rail i-a sfătuit pe pasagerii care doresc totuși să călătorească sâmbătă să facă acest lucru doar dacă este absolut necesar, să se aștepte la perturbări și să verifice National Rail Enquiries sau site-urile operatorilor de trenuri pentru actualizări, în special pentru orele la care pleacă ultimul tren. Serviciile vor fi perturbate și duminică dimineața, cu un început mai târziu, deoarece personalul se va întoarce la serviciu.

Alte greve sunt, de asemenea, planificate pentru miercuri, 5 octombrie, de către mecanicii de locomotivă din cadrul Aslef, și sâmbătă, 8 octombrie, de către sindicatul RMT.

Mick Whelan, secretarul general al Aslef, a declarat că este posibil să urmeze și alte greve. Deși liderii sindicali au purtat discuții cu operatorii de trenuri în ultimele zile, precum și întâlniri cu noul secretar de stat pentru transporturi, Anne-Marie Trevelyan, luna trecută, Whelan a declarat că nu s-au apropiat de o rezolvare.

Cererile mecanicilor de a ridica înghețarea salariilor nu au făcut decât să crească, a spus el: “Guvernul face ca lucrurile să fie din ce în ce mai dificile. Le spune firmelor că nu putem avea o creștere salarială și ridică plafonul pentru bonusurile bancherilor la de patru ori salariul lor.

“Prețurile la alimente și energie au crescut vertiginos, ratele la creditele ipotecare și chiriile – în timp ce am văzut cum primele 350 de firme din FTSE și-au crescut profiturile cu 73%. Inflația nu este determinată de salariile lucrătorilor, ci de profituri.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 5]

efigia charles

Moneda Regelui Charles al III-lea a fost dezvăluită înainte de a intra în circulație, programată la sfârșitul anului

Momente de panică, oameni leșinați în avionul Suceava-Luton: „Nebunie totală” – VIDEO