in

Iată care sunt cei mai bogați oameni din Marea Britanie! Inclusiv premierul Rishi Sunak apare în top 250

Iată care sunt cei mai bogați oameni din Marea Britanie. Aceștia au o valoare totală de 2.800 de miliarde de lire sterline. Noile cifre din raportul “Survival of the Richest”, realizat de Oxfam, au arătat că cei mai bogați 1% au împreună o valoare remarcabilă.

Cel mai recent clasament al celor mai bogate 250 de persoane din Marea Britanie a dezvăluit, de asemenea, un număr record de 177 de miliardari în Marea Britanie în 2022, scrie The Sun. De-a lungul anilor 2021 și 2022, cei mai bogați 1% din întreaga lume au încasat 21.000 de miliarde de lire sterline.

Citiți și: LIDL a bătut la vânzări toate celelalte supermarketuri din Marea Britanie, vânzările au crescut cu 24,5% față de anul trecut

Iată care sunt cei mai bogați oameni din Marea Britanie

Frații miliardari Sri și Gopi Hinduja, care conduc conglomeratul Hinduja Group din Mumbai. Aceștia au urcat pe primul loc în Sunday Times Rich List 2022, după ce averea lor a crescut la 28,47 miliarde de lire sterline în anul care s-a încheiat în iunie. Familia Hinduja deține afaceri în industria auto, petrolieră, chimică, bancară, IT, media și imobiliară.

Urmează Sir James Dyson și familia sa, care au urcat pe locul al doilea în listă după ce averea lor a crescut cu 6,7 miliarde de lire sterline, ajungând la 23 de miliarde de lire sterline în 2022.

Investitorii imobiliari David și Simon Reuben s-au clasat pe locul al treilea, cu 22,26 miliarde de lire sterline. Sir Leonard Blavatnik, de origine ucraineană, a coborât de pe primul loc pe locul patru. În lista primilor cinci este Sir Jim Ratcliffe, în vârstă de 70 de ani, fondatorul și șeful gigantului chimic Ineo. Obsedat de fotbal, susținător al Brexit-ului, care are o avere netă de 15,2 miliarde de lire sterline, a fost asociat cu o potențială preluare a gigantului Manchester United.

Premierul Rishi Sunak în Top 250

Cifrele au arătat că cel mai mare succes a fost înregistrat de Guillaume Pousaz, fostul fondator al Checkout.com, care a urcat pe locul cinci, cu o avere de 19 miliarde de lire sterline – o creștere extraordinară de 13 miliarde de lire sterline într-un an. Pousaz a urcat în clasament datorită unei afaceri în creștere și a unui boom al vânzărilor online în timpul pandemiei, potrivit listei din 2022, care a avut doar o singură persoană născută în Marea Britanie în top 10.


Între timp, premierul Rishi Sunak și soția sa moștenitoare, Akshata Murty, au ținut prima pagină a ziarelor când au apărut în clasamentul anual al averilor. Primul ministru și soția sa Akshata Murty au intrat pe locul 222 datorită averii lor de 730 de milioane de lire sterline. Astfel, premierul a devenit primul politician de primă linie care a ocupat vreodată un loc pe lista bogaților din Marea Britanie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3.5]

Împușcături în fața biserici Londra

Împușcături în fața unei biserici din Londra: șase persoane au fost rănite, o fetiță de 7 ani este în stare gravă

episcopii impotriva casatoriilor gay

Episcopii Bisericii Angliei refuză să susțină căsătoria homosexuală. ”Nu este tot ceea ce își dorește toată lumea”