Menu
in

Cele mai multe școli din Marea Britanie s-au redeschis elevilor. Ce amenzi riscă părinții care nu își trimit copiii la școală

Părinții riscă amenzi de 120 de lire sterline dacă refuză să-și trimită copiii înapoi la școală după ce instituțiile de învățământ din Marea Britanie s-au deschis de azi, 1 septembrie.

Ministrul școlilor, Nick Gibb, a declarat că amenzile vor fi folosite ca „ultimă soluție”, avertizând că riscul pentru sănătatea mintală a copiilor și perspectivele dacă nu se întorc la școală pot fi „destul de dăunătoare”.

Gibb a declarat pentru Sky News: „Școala este obligatorie în această țară. Deci, toate regulile privind prezența se vor aplica de astăzi. Amenzile au fost întotdeauna ultima soluție pentru profesori, dar este un instrument pentru a ne asigura că tinerii frecventează școala”.

Școlile din Anglia se redeschid în această săptămână. Copiii care fac glume legate de coronavirus, trimiși acasă

Un sondaj proaspăt efectuat de YouGov în această dimineață a constatat că patru din cinci părinți își vor trimite copiii, scrie The Sun.

Ministrul Gibb a spus că este firesc ca unii părinți să fie îngrijorați de faptul că copiii lor se vor întoarce la școală – dar ar trebui să discute cu directorii pentru a fi liniștiți cu privire la măsurile adoptate pentru a menține elevii în siguranță.

Se așteaptă ca 97% dintre școli să se redeschidă complet în această săptămână, după ce majoritatea copiilor au petrecut 6 luni în afara sălilor de clasă.

Patru școli din zece din Anglia se vor redeschide azi, restul fiind redeschise la sfârșitul acestei săptămâni.

În cazul în care copiii nu merg la școală „fără un motiv întemeiat”, consiliile locale vor acorda inițial o amendă de 60 de lire sterline părinților.

Amenda va crește la 120 de lire sterline dacă nu este plătită în termen de 21 de zile, iar părinții pot fi urmăriți în justiție dacă nu reușesc să plătească după 28 de zile.

Ministrul Sănătății a afirmat: „Ceea ce spun ofițerii medicali principali este că este mai bine pentru copii să fie la școală, riscul de a contracta virusul în mediul școlar fiind foarte scăzut. Dar riscul de a nu fi la școală poate fi destul de dăunător pentru sănătatea mintală a copiilor și, de asemenea, perspectiva lor educațională pe termen lung”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version