Menu
in

Cele mai sărace familii din Marea Britanie nu au paturi și dorm pe podele. ”Mă străduiesc să-mi hrănesc fiul”

Potrivit unei organizații caritabile pentru copii, familiile aflate în sărăcie sunt nevoite să doarmă pe podea deoarece nu își permit să cumpere paturi. Studiul realizat de Buttle UK, care sprijină copiii și tinerii aflați în criză, a relevat că majoritatea familiilor investigate întâmpină dificultăți în a găsi resursele necesare pentru încălzirea și alimentarea locuințelor lor. De asemenea, criza costului vieții a tensionat relațiile părinților cu copiii lor.
>>> Au început eliberările anticipate din închisorile britanice, multe victime nu știu de eliberarea timpurie a infractorilor

Cele mai sărace familii din Marea Britanie nu au paturi

Organizația Buttle UK a intervievat 1.567 de familii pe care le sprijină. Majoritatea respondenților au declarat că au omis o masă, iar jumătate au spus că nu au suficiente paturi pentru toți membrii gospodăriei. „Mulți părinți au menționat că au cedat patul copilului lor sau îl împărtășesc cu acesta noaptea, în timp ce alții ne-au spus pur și simplu că dorm pe podea pentru că nu au altă opțiune,” se arată în raport, citat de The Guardian.

Un respondent a scris: „Copiii mei dorm pe podea; am 2 adolescenți, unul care abia a intrat în remisie după leucemie și încă se simte rău. Celălalt băiat are dureri severe la picioare și spate, așa că îi este greu să meargă.” Raportul adaugă: „Părinții și îngrijitorii descriu un nivel înalt de sacrificiu și negare de sine pentru a se asigura că copiii lor mănâncă. Ei înșiși adesea nu mănâncă deloc, raportând efectele severe asupra sănătății și bunăstării lor.”

Un părinte a spus: „Mă străduiesc să mă îmbrac și să-mi hrănesc fiul. Sunt diabetic și adesea nu mănânc mai mult de un bol de cereale pe zi, doar pentru a mă asigura că fiul meu are mâncarea de care are nevoie.”
>>> Noua taxă de călătorie pentru Marea Britanie: Viza ETA necesară pentru cetățenii UE din 2025

Case pline de mucegai

Multe familii au raportat că mucegaiul negru este endemic în locuințele lor și că este imposibil să scape de el din cauza condițiilor de frig și umiditate. „Acest mucegai a fost descris ca permeând mobilierul și îmbrăcămintea, lăsând copiii cu tuse și sănătate precară,” se arată în raport. „Familiile nu își permit să înlocuiască bunurile deteriorate și unele nici nu își permit să le curețe.”

Joseph Howes, directorul executiv al Buttle UK, a declarat: „Constatările din acest raport sunt greu de citit. Ce ne arată este că criza costului vieții nu este deloc terminată – și avem nevoie de o intervenție urgentă din partea guvernului pentru a împiedica lucrurile să se agraveze și mai mult. Organizația caritabilă cere guvernului să ridice plafonul alocației pentru doi copii și să crească semnificativ plățile de credit universal, precum și să introducă o strategie de sănătate pentru tinerii aflați în sărăcie și să revizuiască serviciile de sănătate mintală pentru copii din NHS.”

Familii în criză

Maria, al cărei nume a fost schimbat, a văzut cum familia ei a fost cufundată în criză atunci când fiica ei a fost abuzată sexual. Ca mamă singură, a fost nevoită să aibă grijă de un nou-născut, fiica ei traumatizată și mama ei, care avea nevoie de îngrijiri. Nevoile familiei erau atât de mari – și costurile de îngrijire a copilului atât de scumpe – încât a fost forțată să renunțe la locul de muncă pe care îl avea la școală. Dacă s-ar fi întors la muncă, costurile pentru îngrijirea copilului ar fi depășit salariul ei.

Maria a spus că beneficiile sunt acum mai mici decât atunci când avea copii mai mari. „Nu am înțeles că ar fi schimbat atât de dramatic, pentru că am putut, ca mamă singură, să lucrez și [să am] copiii mei să meargă la școală. Am vrut să am acea etică a muncii anterior – am vrut ca copiii mei să vadă pe mama lor mergând la muncă.”

”Niciun copil nu ar trebui să trăiască în sărăcie”

Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat: „Niciun copil nu ar trebui să trăiască în sărăcie – de aceea noua noastră echipă interguvernamentală începe să dezvolte o strategie ambițioasă pentru a reduce sărăcia copiilor și a oferi celor mici cel mai bun început în viață. Pe lângă acțiunea imediată pentru a proteja familiile vulnerabile prin extinderea fondului de sprijin pentru gospodării, vom revizui creditul universal, vom oferi suport specializat în sănătate mintală în fiecare școală și vom implementa cluburi gratuite de mic dejun în școlile primare, în cadrul planului nostru de combatere a inegalității și de a face munca să merite.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version