in

Cetățenii UE nu vor primi tratament special după Brexit. May: „Imigranții din UE vor avea aceleași drepturi cu cei din afara UE”Premierul britanic Theresa May a anunțat, la BBC, că imigranții din UE nu vor beneficia de un tratament special după Brexit.

May a spus că guvernul va aplica un sistem care îi va trata pe toți imigranții în mod egal, indiferent de țara din care provin.

Vorbind în cadrul emisiunii „Panorama”, May a spus că „mesajul din partea poporului britanic este foarte clar”.


„Ei [britanicii] nu vor să existe o situație în care să vadă oameni venind din Uniunea Europeană cu acele drepturi automate în ceea ce privește venirea în Regatul Unit și un set de reguli pentru cetățenii din afara Uniunii Europene”, a spus Theresa May, adăugând că se lucrează la un set de reguli care să fie valabile pentru cetățenii atât din interiorul, cât şi din afara UE.

De cealaltă parte există unele suspiciuni că Philip Hammond, ministrul de Finanțe, promovează în cadrul guvernului ideea ca cetățenii europeni să beneficieze de un tratament preferențial după ieșirea Marii Britanii din UE.

Potrivit The Telegraph, Hammond pledează pentru un sistem mai „blând”, care nu ar afecta imigranţii din UE, ca parte dintr-un plan de a menține un volum constant de forţă de muncă.

La scurt timp după numirea sa, ministrul de finanțe Sajid Javid a declarat că obiectivul său este „să se implementeze o strategie prin care să se asigure o politică privind imigraţia care să fie echitabilă şi prin care oamenii să fie trataţi cu respect și decență”.

Potrivit Daily Expres, imigrația netă a scăzut, pentru prima dată în trei ani, sub 250.000, rămânând însă peste obiectivul propus de 100.000, stabilit de David Cameron în 2010.

Primarul Londrei solicită un nou referendum pentru Brexit: „ Theresa May nu are mandatul să se joace cu mijloacele de trai ale oamenilor”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Nottingham. O bandă de români fura de la TK-Maxx. Foloseau dispozitive pentru a bruia sistemele de securitate

Londra. Interlopul Ghenosu, bătut în pușcărie de interlopi sârbi