in

Clima din Londra va fi asemănătoare cu cea de la Madrid, la Paris va fi ca în Australia

În 2050, clima din Londra va fi asemănătoare cu cea de la Madrid de acum. La Stockholm va fi ca la Budapesta, iar la Paris ca la Canberra, în Australia, conform unui studiu publicat, miercuri, 10 iulie, și care a luat în calcul scenariul cel mai optimist al încălzirii globale, arată AFP.

Schimbările vor fi și mai radicale în cazul regiunilor tropicale. Orașe mari precum Kuala Lumpur, Jakarta și Singapore vor suferi din ce în ce mai des din cauza fenomenelor meteo extreme, conform studiului publicat de revista științifică PLOS ONE, realizat de o echipă de cercetători de la universitatea ETH Zurich.

Aceștia au studiat vremea din 520 de mari orașe din întreaga lume, luând în calcul 19 variabile, printre care temperatura și precipitațiile.

Pentru aceste estimări, oamenii de știință au folosit perspectiva optimistă, adică cea în care emisiile de dioxid de carbon se vor stabiliza până la mijlocul secolului pentru a putea limita creșterea temperaturii medii a globului la 1,4 grade Celsius, în comparație cu perioada preindustrială (la ora actuală, creșterea este de aproximativ +1 grad Celsius).

Echipa a comparat apoi rezultatele obținute pentru marile orașe pentru ca schimbările anticipate să poată fi percepute mai tangibil.

În 2050, orașele din emisfera nordică vor semăna din punct de vedere climatic cu cele care se situează acum față de ele la 1.000 km înspre sud.


Cele care se găsesc la Ecuator nu vor resimți o încălzire majoră a climei dar, în schimb, vor avea parte de mai multă secetă.

Autorii studiului au ajuns la concluzia că 77% din orașele planetei vor suferi schimbări ale climei, iar restul se vor confrunta cu „noutăți” în domeniul climei. Europa va avea veri și ierni mai calde, în medie cu 3,5 – 4,7 grade Celsius.

Un cercetător belgian, Jean-François Bastin, a declarat că nu este sigur că în 2060 în țara sa mercurul din termometre va mai scădea sub zero, condiție necesară pentru activarea semințelor de grâu.

„Obiectivul articolului urmărește ca toată lumea să înțeleagă consecințele schimbărilor climatice”, a subliniat Jean-François Bastin.

Val de căldură peste Anglia. Temperaturile vor depăși 33 de grade Celsius

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A încercat să intre prin efracție în Palatul Buckingham. Regina era acolo

Româncă din diaspora, dezamăgită după vacanța la Mamaia: „Marea este contaminată, mâncarea la fel”