in

Comisia Europeană este îngrijorată de drepturile românilor în UKRedăm integral un comunicat de presă apărut în mai multe ziare româneşti, comunicat prin care se arată interesul Comisiei Europene faţă de drepturile românilor din Marea Britanie:

“Europarlamentarul Minodora Cliveti (foto), membră în Comisia de muncă şi afaceri sociale din Parlamentul European, a primit răspuns la întrebarea adresată în scris Comisiei Europene cu privire la situaţia liberei circulaţii a cetăţenilor români în Marea Britanie.

Comisiei Europene i s-a solicitat să prezinte măsurile concrete care pot conduce la încetarea tratamentului diferenţiat pe piaţa muncii la care sunt supuşi cetăţenii români şi bulgari de către Regatul Unit.

Prin răspunsul oferit dnei Cliveti, Comisia Europeană a arătat că a solicitat autorităţilor din Regatul Unit să răspundă la o serie de întrebări legate de modul în care sunt tratate cererile de acordare a permisului de şedere depuse de lucrătorii bulgari şi români.

Se preconizează că răspunsul autorităţilor britanice să fie primit în cursul lunii ianuarie 2013. Comisia va evalua acest răspuns la momentul respectiv şi, în cazul în care va fi necesar, va utiliza competentele care-i revin în temeiul tratatului.

În 2012 s-au acumulat situaţiile aduse la cunoştinţă Ambasadei României la Londra care semnalau bariere administrative majore impuse de autorităţile britanice cetăţenilor români în cazul solicitării certificatelor de înregistrare în baza Directivei 2004/38/CE. Principalele deficiente privesc reţinerea în original a documentelor de identitate a cetăţenilor români de către autorităţile britanice (UK Border Agency) şi termenul de procesare a solicitărilor de emitere a certificatelor de înregistrare care de regulă depăşeşte 7 luni, iar în unele cazuri durează 9 luni, în condiţiile în care pentru alţi cetăţeni UE termenul este o lună”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un băiat român s-a întors după 22 de ani să mulţumească unei familii britanice

Câţi bulgari şi români se vor muta în Marea Britanie în 2014?