Menu
in

Conservatori vor să o schimbe pe Theresa May. Cine este favorit pentru postul de prim-ministru al Marii Britanii

Boris Johnson, fost ministru britanic de externe, fost primar al Londrei și susținător fervent al campaniei de ieșire a Regatului Unit din UE, a declarat că va candida pentru a-i succeda premierului Theresa May la conducerea Partidului Conservator, relatează BBC.

„Desigur că o voi face”, a spus Johnson în fața Asociației britanice a Brokerilor de Asigurări (The British Insurance Brokers’ Association).

El a demisionat din guvern anul trecut în iulie, nemulțumit de modul în care Theresa May purta negocierile cu UE privind Brexitul. El este văzut în prezent ca fiind un favorit la înlocuirea Theresei May în postul de premier.

Român din Peterborough: «După Brexit, oamenii mă privesc altfel. Cred că vreau să îi jefuiesc. Dar eu muncesc și plătesc taxe»

Aceasta din urmă și-a oferit demisia în schimbul votării de către Camera Comunelor a unui acord privind Brexitul, după ce legislativul a respins de trei acordul pe care ea l-a negociat cu Bruxellesul. Deputații pro-europeni (laburiști, liberal-democrați şi o parte a celor conservatori) consideră că acesta ar menține legături prea slabe cu UE, în timp ce deputații susținători ai Brexit estimează că, dimpotrivă, Regatul Unit ar rămâne captiv în uniunea vamală europeană din cauza clauzei de „backstop” pentru frontiera nord-irlandeză, clauză pe care liderii europeni au refuzat să o renegocieze.

Întrucât retragerea din UE a fost din nou amânată, până pe 31 octombrie, Regatul Unit va fi nevoit să participe săptămâna viitoare la alegerile europarlamentare. Conform sondajelor, alegătorii conservatori susținători ai ieșirii din UE, dezamăgiți de nerealizarea Brexit, ar urma să voteze masiv cu Partidul Brexit, condus de Nigel Farage.

Între timp, continuă negocierile inițiate de Theresa May cu liderul laburist Jeremy Corbyn în încercarea de a conveni o formulă de acord privind Brexitul care să poată fi susținut de o majoritate în Camera Comunelor.

Ministrul de Externe britanic: Mai bine un Brexit fără acord, decât în Uniunea Europeană

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version