in

Conservatorii au vrut să interzică europenilor accesul la beneficii pentru un an

Noul pachet legislativ cu privire la imigrație a intrat în vigoare la începututl acestei luni. Ministrul Muncii și Pensiilor, Iain Duncan Smith, a declarat că partidul său a vrut să nu mai dea posibilitatea migranților europeni să beneficieze de ajutoare sociale pentru un an de la sosirea lor în Marea Britanie.

Însă guvernul a fost împiedicat de prevederile europene, care nu dau dreptul statelor să limiteze ajutoarele sociale pentru mai mult de trei luni, potrivit The Telegraph. Astfel, de le 1 aprilie, cetățenii UE care pretind beneficii în Marea Britanie trebuie să arate că au lucrat efectiv timp de trei luni și au câștigat cel puțin 150 de lire sterline pe săptămână, înainte de a solicita beneficii.Duncan Smith a declarat că măsura va opri oamenii să profite de sistemul de protecție socială britanic, pragul de venituri minime fiind conceput pentru a opri imigranții să aibă acces la o gamă largă de beneficii.

Anterior, se arată în The Telegraph, cetățenii UE puteau pretinde mii de lire sterline chiar dacă munceau doar câteva ore pe săptămână.

CE despre regula celor 150 de lire: Pragul de venituri pentru cetățenii europeni este ilegal

Însă, ministrul Muncii și Pensiilor consideră că Guvernul ar trebui să nu țină cont de reglementările UE și să impună sancțiuni mai dure cu privire la lucrătorii străini. El a declarat că executivul încearcă să meargă mai departe cu reformele în ceea ce privește sistarea beneficiilor, indiferent de ceea ce va spune Comisia Europeană.

Comisia Europeană a publicat un Ghid al „testului privind reședința obișnuită”

Surse apropiate lui Duncan Smith au admis că Guvernul a fost informat că nu se poate trece peste limita de trei luni, scrie The Telegraph. „Iain este de părere că statele naționale ar trebui să fie în măsură să stabilească propriile reguli”, a spus sursa.

„El crede că limita ar trebui să meargă până la șase luni sau chiar la un an. A fost stabilită la trei lunila sfaturile Procurorului General.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Copiii de la „Karate Elite” au primit echipament de la Clubul Românesc „Masons Arms”

Mai mulți romi, ridicați de la Marble Arch