Menu
in

Conservatorii vor să o detroneze pe Theresa May. I se decide soarta în Parlamentul britanic

Theresa May se va confrunta cu un vot de neîncredere cerut de conservatorii din Camera Comunelor, scrie The Independent.

Sir Graham Brady, liderul grupului parlamentar conservator, a lansat o declarație în care se arată că a fost depășit pragul a 48 de semnături – 15% din numărul total al deputaților conservatori – a fost depășit.

Votul va avea loc azi, 12 decembrie, între orele 18:00 și 20:00, când toți cei 315 de deputați conservatori vor vota dacă consideră că Theresa May ar trebui să continue în funcția de prim ministru.

Premierul a cerut sprijinul celorlalți 158 de parlamentari care o susțin, însă depășirea pragului de 100 de deputați care ar vota împotriva sa ar putea să fie o lovitură fatală, mai scrie publicația citată.

În cazul în care guvernul va cădea, este posibil ca ieșirea din UE să fie întârziată din cauza turbulențelor politice.

Un nou lider conservator și prim ministru nu va fi delegat până la sfârșitul lunii ianuarie, termenul limită pentru parlamentari să voteze asupra acordului pentru Brexit.

În această dimineață, Theresa May a făcut o declarație de la reședința sa, în care a spus că va lupta pentru a-și păstra postul.

Ea a spus că se va opune votului de neîncredere „cu tot ce am”, adăugând că este  „gata să termine treaba” când vine vorba de Brexit.

„Am rămas lider pentru că eu cred în viziunea Partidului Conservator pentru un viitor mai bun”, a continuat May.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version