in

Consulul României la Manchester: «Se va schimba statutul românilor din Marea Britanie, viața lor însă NU SE VA SCHIMBA»

«Statutul cetăţenilor români din Marea Britanie se va schimba, deoarece Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană şi toţi cetăţenii europeni care trăiesc în acest stat vor trebui să obţină un nou statut, în baza noii legislaţii adoptată de parlamentul britanic. Viaţa oamenilor care trăiesc aici nu se va schimba însă. Ei vor putea face acelaşi lucru pe care l-au făcut şi până acum, vor putea munci fără niciun fel de condiţii, vor putea studia, se vor putea bucura de tot ceea ce înseamnă această societate.”, a afirmat Andreea Berechet, consulul României în Manchester, citată de Digi24.

Este foarte important pentru românii care vor să mai locuiască în Marea Britanie să îşi înregistreze prezenţa, ca să obţină statutul de rezident.

„Toţi cetăţenii UE, toţi cetăţenii români care nu sunt şi cetăţeni britanici vor trebui să parcurgă o procedură de înregistrare. Pe siteul guvernului britanic vor trebui să-şi completeze toate datele personale, cele din paşaport sau din cartea de identitate, date privind prezenţa lor în Regatul Unit al Marii Britanii, vor face o serie de declaraţii şi în baza acestor informaţii guvernul britanic va verifica datele pe care le au în baza de date a autorităţilor fiscale, a autorităţilor care oferă prestaţii sociale şi vor stabili ce statut obţin persoanele respective.”, a mai spus Andreea Berechet

De la 30 martie 2019, cetățenii români care intenționează să își continue șederea în Marea Britanie și după BREXIT, pot aplica pentru înregistrarea statutului de rezident pe baza următoarelor documente de identitate sau de călătorie acceptate de autoritățile britanice:
• PAȘAPORT SIMPLU ELECTRONIC;
• PAȘAPORT SIMPLU;
• CARTE DE IDENTITATE.

Mai multe informații la secțiunea #BREXIT pe pagina de web Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, la: http://londra.mae.ro/

Cum vor putea merge românii în Marea Britanie după Brexit. Precizări oficiale


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Se moare cu zile în spitalele din România: trei decedaţi din cauza infecţiilor intraspitaliceşti

Hoțul de căței. Șofer român de la Amazon fură schnauzerul de 800 de lire sterline al clientului